Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 19:24

ΠεριβάλλονPointer

Με την απόφαση για τις φρυγανικές εκτάσεις

Τρίβουν τα χέρια τους οι καπιταλιστές του τουρισμού

Σημαντικό πλήγμα στο δασικό πλούτο της χώρας κατάφερε το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών με τη γνωμοδότησή του για τα φρύγανα, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα έβγαλε εκτός δασικής προστασίας. Το πλήγμα είναι μεγάλο ιδιαίτερα στα νησιά, όπου έχει καταργηθεί το τεκμήριο του δημοσίου.
Πλήρες άρθρο...
Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, με την απόφαση 645 που δημοσιεύτηκε στις 3 Απρίλη του 2019, έκρινε ότι οι διατάξεις των άρθρων 47 και 47Β του νόμου 998/1979 είναι αντισυνταγματικές και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια, όπως προβλέπεται.   Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 47 νομιμοποιούνταν παράνομα ξεχερσώματα δασών, πριν το Σύνταγμα του 1975, για δήθεν αγροτική εκμετάλλευση και στη συνέχεια η εξαγορά των εκχερσωμένων δασών και δασικών εκτάσεων.
Πλήρες άρθρο...
«Η σχέση της σημερινής Περιφέρειας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις υπόλοιπες δεκατρείς Μητροπόλεις και τις Μονές της Αττικής δεν είναι ευκαιριακή αλλά βασίζεται από την πρώτη στιγμή σε γόνιμη και σταθερή συνεργασία», τόνισε η Δούρου, «μετά από την τελετή του αγιασμού και της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του “Ιωνικού Κέντρου“ της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας».
Πλήρες άρθρο...
Στις 5 Απρίλη του 2019, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε μείζονα σύνθεση εξέδωσε τέσσερις αποφάσεις με τις οποίες έκρινε ότι η υπουργική απόφαση που νομιμοποιεί τις λεγόμενες οικιστικές πυκνώσεις είναι αντισυνταγματική και πρέπει να καταργηθεί. Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι το ΣτΕ δεν εξέδωσε τις συγκεκ
Πλήρες άρθρο...