Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:05

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Εξανδραποδισμός νεανικών συνειδήσεων

Και οι συριζαίοι, οπαδοί της «υγιούς επιχειρηματικότητας», συνεχίζουν το έργο όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων.
 
Η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη συμμετείχε στην τελετή απονομής βραβείων του 14ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019», τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece) και από κοινού με τον (εξαιρετικά δραστήριο σε στυλ Πιουριφόι) αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, απένειμαν το 3ο Βραβείο στην ομάδα Count-IT του αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια (Θεσσαλονίκη).
 
Η Τζούφη ανέφερε πως «πρωτοβουλίες σαν αυτή, προσφέρουν κίνητρα σε μαθητές και μαθήτριες ώστε να καλλιεργούν ιδέες και όνειρα, να αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές ανάγκες και να δίνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα» και ότι «τα παιδιά αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, λαμβάνουν πρωτοβουλίες και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν εργαλεία που θα αποδειχθούν χρήσιμα στην μετέπειτα πορεία τους ως ενήλικες και επαγγελματίες».
 
Από καιρό τώρα οι καπιταλιστές (ΣΕΒ) έχουν παρέμβει ώστε η «Επιχειρηματική Παιδεία» να εισαχθεί ως κανονικό μάθημα σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ο όμιλος των καπιτα-ληστών της Βόρειας Ελλάδας (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) μάλιστα, με ένα πολυτελές βιβλίο 165 σελίδων, που φέρει τον τίτλο «Ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση», έχει επιχειρήσει παρέμβαση στα Λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2002 η «επιχειρηματικότητα των νέων» διδάχτηκε σε σχολεία σ’ όλη την Ελλάδα, με βιβλία που συνέγραψε ο ίδιος ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Εκπαίδευση και την Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΠΕΑΕΚ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με δασκάλους…στελέχη των επιχειρήσεων.
 
Προφανώς ο στόχος δεν είναι να γίνουν τα παιδιά -και ειδικά των φτωχοσυνοικιών (στο πρόγραμμα συμμετείχαν και σχολεία των φτωχών και υποβαθμισμένων συνοικιών)- μεγαλώνοντας καλοί επιχειρηματίες. Γιατί τότε ποιοι θα γίνουν εργάτες;
 
Στόχος είναι να αφομοιώσουν οι μαθητές ως φυσιολογική και κοινωνικά αναγκαία την εκμετάλλευση των εργατών και εργαζόμενων για τη «μείωση του εργατικού κόστους». Στόχος είναι να γίνουν μεθαύριο, στην «επαγγελματική τους ζωή» πειθήνιοι δούλοι των αφεντικών. Κοινώς να εξανδραποδιστούν πριν καλά καλά αντιληφθούν τον κόσμο.
 
ΥΓ1. Το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» έχει τις ευλογίες σύσσωμου του αστισμού, που εκπροσωπήθηκε στο ανώτατο επίπεδο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και απένειμε το 1ο βραβείο στην ομάδα SAVeat του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού.
 
ΥΓ2. Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) είναι μια μπίζνα που έχει στήσει το κεφάλαιο, ώστε να παρεμβαίνει στην εκπαίδευση, αποτρέποντας τη δημιουργία ταξικής συνείδησης στους νέους. Είναι, λέει, «μη-κερδοσκοπικός οργανισμός», που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 και είναι παράρτημα του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide (JA Worldwide), μιας καπιταλιστικής ΜΚΟ που εδρεύει στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
 
 
 
Σάββατο 18 Μαΐου 2019