Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 10:49

ΚαταστολήPointer

Ελεύθεροι όλοι οι αγωνιστές από την Τουρκία

Θα πληρώσει κανείς γι' αυτή τη σκευωρία;

Ελεύθεροι είναι από την περασμένη Τετάρτη οι αγωνιστές από την Τουρκία, που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί σαν τρομοκράτες που σχεδίαζαν να ανατινάξουν το αυτοκίνητο του Ερντογάν. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους απάλλαξε όλους ομόφωνα (ίδια ήταν και η εισαγγελική πρόταση) από την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (το περιβόητο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα), που ήταν η σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετώπιζαν.
 
Τρεις από τους κατηγορούμενους αγωνιστές απαλλάχθηκαν και από κάθε άλλη κατηγορία, ενώ οι υπόλοιποι έξι καταδικάστηκαν για τρία πλημμελήματα: παράνομη κατοχή κροτίδας (για το πλημμέλημα αυτό καταδικάστηκε και ένας ακόμα αγωνιστής που δεν ήταν παρών στη δίκη), οπλοκατοχή και πλαστογραφία.
 
Θυμηθείτε πώς παρουσιάστηκαν από τα παπαγαλάκια της Αντιτρομοκρατικής οι συλλήψεις των εννιά αγωνιστών, στα τέλη Νοέμβρη του 2017. Ηταν, έλεγαν, κομάντο του DHKP-C, επιφορτισμένο με την εκτέλεση του Ερντογάν, βάσει πολεμικού σχεδίου που έφερε την κωδική ονομασία «επιχείρηση Σκορπιός». Υποτίθεται ότι είχαν βρει χαρτιά με όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου, με τις ομάδες που θα επιτίθεντο από δυο πλευρές στο αυτοκίνητο του Ερντογάν και μια τρίτη ομάδα που θα ενεργούσε ως κάλυψη για την αποχώρηση των δύο άλλων, ότι τους είχαν δει να θάβουν βαρύ οπλισμό στην Πάρνηθα κτλ. κτλ.
 
Τους συνέλαβαν, τους σάπισαν στο ξύλο κατά τη σύλληψη, κατασκεύασαν ανύπαρκτο επιχειρησιακό σχέδιο, βάφτισαν όπλα ακόμα και τα μαχαίρια της κουζίνας, τους σκόρπισαν σε όλες τις φυλακές της χώρας όπου έμειναν κρατούμενοι για ενάμιση σχεδόν χρόνο, με τρομερές δυσκολίες επικοινωνίας με τους συνηγόρους τους, και τώρα ήρθε το δικαστήριο να τους αθωώσει.
 
Αυτό που δε λένε τα δικαστήρια σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι επρόκειτο για σκευωρία. Εχουμε χρέος να το πούμε όλοι εμείς και κανείς να μη μπορεί να μας αντιγυρίσει κάτι. Οι ασφαλίτες που έστησαν αυτή τη σκευωρία πήραν παράσημα και προαγωγές. Κανένας δεν τους ζήτησε λογαριασμό και ξέρουμε γιατί. Γιατί οι ασφαλίτες δεν ενήργησαν αυτοβούλως, αλλά εκτελούσαν πολιτικές εντολές. Ολα ξεκίνησαν από τον Τσίπρα και τους υπουργούς του, που θέλησαν μ' αυτόν τον τρόπο να εξευμενίσουν τον «σουλτάνο» Ερντογάν που θα επισκεπτόταν την Αθήνα.
 
Με αδίστακτο τρόπο έπαιξαν μπιλιάρδο πάνω στις πλάτες αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων, που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, ρίχνοντάς τους για ενάμιση χρόνο στη φυλακή με βαρύτατες κατηγορίες και ενορχηστρώνοντας -με τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια- μια ολόκληρη τρομολαγνική εκστρατεία, που θα τη ζήλευε και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.
 
Η υπεράσπιση των εννιά αγωνιστών ζήτησε να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων (η δράση τους εντάσσεται στο πλαίσιο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού) και της καλής συμπεριφοράς. Το δικαστήριο δέχτηκε την απορριπτική πρόταση της εισαγγελικής έδρας και δεν τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά! Τα ελαφρυντικά είναι μόνο για κάτι χρυσαυγίτες εγκληματίες, όπως οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, που με την αναγνώριση ελαφρυντικού «έσπασαν» τα ισόβια.
 
Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο για τα πλημμελήματα ήταν υψηλότερες από την εισαγγελική πρόταση (παρατίθεται σε παρένθεση). Συγκεκριμένα επέβαλε:
 
- Φυλάκιση δύο χρόνων και 800 ευρώ πρόστιμο για οπλοκατοχή (15 μήνες και 500 ευρώ).
 
- Φυλάκιση ενός χρόνου για πλαστογραφία (ίδια).
 
- Φυλάκιση τριών μηνών και πρόστιμο 500 ευρώ για παράνομη κατοχή κροτίδας (8 μήνες και 300 ευρώ).
 
Η τελική ποινή, μετά τη συγχώνευση ήταν φυλάκιση δύο χρόνων και επτά μηνών, με τριετή αναστολή. Ετσι, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Για έναν από τους έξι, που είχε προηγούμενη καταδίκη με αναστολή, η ποινή μετατράπηκε και έγινε εξαγοράσιμη.
 
 
Σάββατο 18 Μαΐου 2019