Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:06

ΔιεθνήPointer

Η μπόχα της διαστροφής πνίγει το Βατικανό

Τελειωμό δεν έχει ο… Γολγοθάς που αναγκάζεται να ανέβει το Βατικανό, εξαιτίας των σεξουαλικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται καθολικοί ιερείς ανά τον κόσμο. Αυτή τη φορά το χτύπημα ήρθε από ένα δίωρο ντοκιμαντέρ που αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο στο YouTube (βλ. https://www.youtube.com/watch?v=BrUvQ3W3nV4), συγκεντρώνοντας πέντε εκατομμύρια προβολές σε διάστημα μόλις 32 ωρών! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι προβολές έχουν ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια!
 
Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Απλώς μην το πεις σε κανένα», του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Τόμας Σελίνσκι, παρουσιάζει συγκλονιστικές μαρτυρίες θυμάτων παιδόφιλων καθολικών ιερέων στην Πολωνία, πολλοί από τους οποίους είναι τώρα σε βαθιά γεράματα. Κάποιοι ζητούν συγγνώμη και κάποιοι άλλοι προτίθενται να δώσουν λεφτά στα θύματά τους.
 
Ενας απ’ αυτούς, αν και μπήκε φυλακή για δυο χρόνια και με δικαστική απόφαση του απαγορεύτηκε να ασχολείται με παιδιά, μόλις βγήκε από τη φυλακή ξανάρχισε να κάνει κήρυγμα σε ανήλικους! Αυτό συμβαίνει σήμερα και ο ιερέας κυκλοφορεί ανενόχλητος!
 
Στο ντοκιμαντέρ μιλάει κι ένας δικηγόρος θυμάτων παιδοφιλίας, ο οποίος είχε πέσει κι αυτός θύμα στο παρελθόν, ενώ ένας άλλος περιγράφει το βιασμό του από καθολικό ιερέα, o οποίος τον έβαλε να ορκιστεί ότι δε θα του ξεφύγει λέξη ούτε κατά την εξομολόγησή του! Λίγους μήνες μετά, ο ιερέας αυτός έγινε καθηγητής Θρησκευτικών του θύματος και συνέχισε να τον βιάζει στο σπίτι του, με αποτέλεσμα το θύμα να φτάσει στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας! Ενα άλλο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο ιερέα ανέφερε ότι κατέληξε να γίνει ανορεξικός μέχρι και να σταματήσει εντελώς να τρώει, προκειμένου να γίνει πιστευτός από τη βαθιά θρησκευόμενη μητέρα του, η οποία τον έστειλε σε σανατόριο στο Γκντανσκ! Ο παιδόφιλος ιερέας (ονόματι Αντρέι Σρεμπρζίνσκι) έφερνε συχνά ανηλίκους στο σπίτι του για να τους κακοποιήσει. Κι όλα αυτά συνέβαιναν στη… «σοσιαλιστική» Πολωνία το 1987!
 
Το θύμα που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, όπως αναφέραμε παραπάνω, μίλησε τελικά στο γιατρό του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε (το 1988), ο οποίος έστειλε επιστολή στον τότε Επίσκοπο της περιοχής γνωστοποιώντας του το γεγονός. Προς έκπληξη όλων, ο Επίσκοπος δήλωσε ότι γνώριζε «το θλιβερό περιστατικό» και απομάκρυνε τον Σρεμπρζίνσκι από τη θέση του, προειδοποιώντας τον ότι αν το ξανακάνει θα αποπεμφθεί! Για τέτοια… τιμωρία μιλάμε! Ξέρετε πότε πήρε πόδι ο Σρεμπρζίνσκι; Το 2016 (σχεδόν τριάντα χρόνια μετά)!
 
Πριν από οκτώ μήνες είχε κυκλοφορήσει ανάλογη ταινία, με τίτλο «Ο κλήρος», προκαλώντας σοκ στη θρησκευόμενη Πολωνία. Την ίδια περίοδο, ο 77χρονος Κάρλο Μαρία Βιγκανό, που διετέλεσε και πρεσβευτής του Βατικανό στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι επικρατούσε «μία συνομωσία σιωπής όχι τόσο διαφορετική από αυτή που επικρατεί στη μαφία», αναφορικά με τα κρούσματα παιδοφιλίας στις ΗΠΑ, και κάλεσε τον πάπα να παραιτηθεί, γιατί φέρει προσωπική ευθύνη για το κουκούλωμα των σκανδάλων. Ταυτόχρονα, ο 88χρονος πρώην αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον, Θίοντορ Μακ Κάρικ, παραιτούνταν κάτω από την πίεση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ενός 11χρονου αγοριού και ορισμένων φοιτητών, την ίδια στιγμή που στην Πενσιλβάνια ένας δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε 300 ιερωμένους για πάνω από 1.000 παιδιά που αποτέλεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ένας καρδινάλιος ονόματι Τζορτζ Πελ περνούσε από δίκη στην Αυστραλία για σεξουαλικές κακοποιήσεις.
 
Το… σπορ της σεξουαλικής διαστροφής είναι διαδεδομένο στην Καθολική Εκκλησία και έχει βγει στην επιφάνεια, δημιουργώντας πλέον ένα μόνιμο πονοκέφαλο στους πωλητές φρούδων ελπίδων στο «λαουτζίκο», προκειμένου να μείνει υποταγμένος στο υπάρχον κοινωνικό και οικονομικό καθεστώς. Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!
 
 
 
 
Σάββατο 18 Μαΐου 2019