Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 | 11:36

ΔιεθνήPointer

1948-2019

Εβδομήντα ένα χρόνια από τη Νάκμπα

Small_img_33043
Την Τετάρτη 15 Μάη, συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή για τον παλαιστινιακό λαό, από την ίδρυση της σιωνιστικής οντότητας στα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης, που κατασκευάστηκε για να παίξει το ρόλο φύλακα των γεωστρατηγικών συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
 
Η Παλαιστινιακή Στατιστική Υπηρεσία (ΠΣΥ) αποκάλυψε τη Δευτέρα 13 Μάη ότι το Ισραήλ έχει δολοφονήσει περισσότερους από 100.000 Παλαιστίνιους και Αραβες από τη Νάκμπα μέχρι τώρα, ενώ από το 1967 μέχρι σήμερα έχει συλλάβει και φυλακίσει ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους. Από τις 29 Σεπτέμβρη του 2000 μέχρι τις 7 Μάη του 2019, οι σιωνιστές δολοφόνησαν 10.853 Παλαιστίνιους. Το 2014 ήταν η πιο φονική χρονιά, με 2.240 νεκρούς Παλαιστίνιους, από τους οποίους οι 2.181 δολοφονήθηκαν στη Γάζα κατά την διάρκεια της ισραηλινής εισβολής το καλοκαίρι του 2014. Το 2018, οι σιωνιστές δολοφόνησαν 312 Παλαιστίνιους. Ανάμεσά τους 57 παιδιά και τρεις γυναίκες.
 
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να κρατά τα νεκρά σώματα 15 παλαιστίνιων μαρτύρων. Ούτε νεκροί δε δικαιούνται να είναι ελεύθεροι οι Παλαιστίνιοι.
 
Οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν τους 5.700. Ανάμεσά τους 250 παιδιά και 57 γυναίκες. Μόνο το 2018, το Ισραήλ συνέλαβε 6.500 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 1.063 παιδιά και 140 γυναίκες, ενώ από τον Οκτώβρη του 2015, 300 παιδιά από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τριάντα έξι απ’ αυτά παραμένουν σε αυτό το καθεστώς μέχρι σήμερα.
 
Οι τακτικές εθνοκάθαρσης που εφάρμοσαν οι πολιτοφυλακές των Σιωνιστών κατά τη διάρκεια της Νάκμπα μετέτρεψαν σε πρόσφυγες 800.000 με 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Ταυτόχρονα, κατέλαβαν 774 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, από τα οποία κατάστρεψαν εκ θεμελίων τα 531, ενώ έκαναν 70 μαζικές σφαγές αμάχων, δολοφονώντας περισσότερους από 15.000 Παλαιστίνιους. Η έκθεση της ΠΣΥ αποκαλύπτει ότι ο πληθυσμός της Παλαιστίνης το 1914 ήταν 690.000, εκ των οποίων μόλις το 8% ήταν Εβραίοι. Το 1948, ο πληθυσμός ήταν περισσότερος από 2 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό των Εβραίων ήταν 31,5%. Αυτή η μεγάλη αύξηση του εβραϊκού πληθυσμού της περιοχής προκλήθηκε από τη μαζική μεταφορά Εβραίων στην περιοχή υπό την αιγίδα των βρετανών αποικιοκρατών. Παρά την εθνοκάθαρση που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός, ο συνολικός πληθυσμός των Παλαιστίνιων έχει ξεπεράσει τα 13,1 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2018, από τους οποίους τα 6,48 εκατομμύρια ζουν στα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης.
 
Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τη Νάκμπα, παρά την κτηνώδη καταστολή των σιωνιστών, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται πληρώνοντας καθημερινά βαρύτατο φόρο αίματος. Δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές συνεχίζουν να αψηφούν για πάνω από ένα χρόνο την τρομοκρατία των σιωνιστών, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία. Διαδηλώνουν στο πλαίσιο  της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Γάζα.
 
Παράλληλα, τα ένοπλα τμήματα των οργανώσεων της Αντίστασης βελτιώνουν συνεχώς τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, αυξάνοντας έτσι το άγχος και την αβεβαιότητα των Σιωνιστών που βλέπουν να αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες να μετατραπεί σε Βατερλό μια νέα εισβολή τους στη Γάζα. Οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014, όταν οι ρουκέτες της Αντίστασης έφτασαν μέχρι το Τελ Αβίβ, αλλά και πρόσφατα, με τους βομβαρδισμούς της Γάζας από τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και τις μαχητικές απαντήσεις της Αντίστασης, δείχνουν ότι πλέον η Αντίσταση καθορίζει τους όρους της σύγκρουσης με τον κατακτητή και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον ισραηλινό ακαδημαϊκό και αρθρογράφο στο ακροδεξιό ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ynet, Γιοράμ Γιουβάλ, που θεωρεί ότι ο Νετανιάχου δε δίνει εντολή για μια νέα εισβολή στη Γάζα, γιατί ο στρατός είναι εξαιρετικά απρόθυμος για κάτι τέτοιο. Δώδεκα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας στη Γάζα από τη Χαμάς, η Αντίσταση έχει οχυρωθεί καλά στη Λωρίδα και κάθε νέα σιωνιστική εισβολή θα είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς ισραηλινούς στρατιώτες.
 
Το φιλοσιωνιστικό μέτωπο συμπληρώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ενισχύει συνεχώς τους οικονομικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Ισραήλ, έχοντας μετατραπεί στον πιο πιστό σύμμαχο των Σιωνιστών, ενώ η αμερικανοδουλεία της έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτή των προκατόχων της, θυμίζοντας αυτή του μοναρχοφασιστικού καθεστώτος της περιόδου 1946-49 και μετέπειτα.
 
Ο παλαιστινιακός λαός, αψηφώντας τις σφαίρες των σιωνιστών, παραδίδει μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου, είτε αυτοί ζουν στα δεσμά της κατοχής είτε στα δεσμά του καπιταλισμού και του Μνημονίου, όπως εμείς.
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 18 Μαΐου 2019