Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 09:37
Medium_img_33042
Εκθεση-καταπέλτης για τη ζωή στον πλανήτη, δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Διακυβερνητική Επιστημονική και Πολιτική Πλατφόρμα για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων (IPBES), μία ομάδα από 145 εμπειρογνώμονες από 50 χώρες του ΟΗΕ. Η έκθεση εγκρίθηκε στην έβδομη σύνοδο της
Πλήρες άρθρο...
Την Τετάρτη 15 Μάη, συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή για τον παλαιστινιακό λαό, από την ίδρυση της σιωνιστικής οντότητας στα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης, που κατασκευάστηκε για να παίξει το ρόλο φύλακα των γεωστρατηγικών συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Πλήρες άρθρο...
Την ίδια στιγμή που οι Αμερικάνοι συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και το Ιράν διαμηνύει ότι δε θα εφαρμόσει όλες του τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) για τα πυρηνικά του, μια συμφωνία που συνήφθη το 2015 από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν πριν από ένα χρόνο, οι δυο πλευρές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος.
Πλήρες άρθρο...
Τελειωμό δεν έχει ο… Γολγοθάς που αναγκάζεται να ανέβει το Βατικανό, εξαιτίας των σεξουαλικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται καθολικοί ιερείς ανά τον κόσμο. Αυτή τη φορά το χτύπημα ήρθε από ένα δίωρο ντοκιμαντέρ που αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο στο YouTube (βλ.
Πλήρες άρθρο...
Η αύξηση των δασμών (από 10% σε 25%) σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, που εφάρμοσε η αμερικάνικη κυβέρνηση από τις 10 Μάη, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την κινέζικη πλευρά. Τρεις μέρες μετά, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς, ύψους από 10% μέχρι 25% (ανάλογα με το προϊόν) σε 5.
Πλήρες άρθρο...
Με βόμβες μολότοφ στο κοινοβούλιο και στο πρωθυπουργικό γραφείο εξέφρασαν οι διαδηλωτές την οργή τους το περασμένο Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, κατά της κυβέρνησης του «σοσιαλιστή» Εντι Ράμα, κατόπιν προτροπής της αντιπολίτευσης για συνέχιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Πλήρες άρθρο...
Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων και το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ πάρει στην ευρωκάλπη περισσότερες ψήφους από το άθροισμα των Τόρις και των Εργατικών, νέα βάσανα περιμένουν το βρετανικό πολιτικό σύστημα. Οσο χοντρόπετση κι αν είναι η Τερίζα Μέι (και έχει αποδείξει ότι είναι), π
Πλήρες άρθρο...