Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 04:08

ΠολιτικήPointer

Αλληλεγγύη με τον Μίχαλο!Η φωτογραφία είναι «όλα τα λεφτά». Οχι επειδή η Δούρου έκανε περιοδεία στον Πειραιά και πέρασε και από το χώρο κάποιας οργάνωσης που οργανώνει συσσίτια, αλλά επειδή στην περιοδεία της τη συνόδευε ο Μίχαλος. Ο βιομήχανος που επί χρόνια λειτουργούσε ως σύμβολο του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και είχε καταστεί ένα από τα πιο μισητά σε εργάτες και εργαζόμενους πρόσωπα, καθώς έβγαινε από τα δεξιά ακόμα και στις κυβερνήσεις της Δεξιάς.

«Περιοδεία στον Πειραιά με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο @kmichalos, τον οποίο ευχαριστώ θερμά!», έγραψε η Δούρου στο Twitter. Και συμπλήρωσε: «Το ΕΒΕΑ ήταν ένας πολύτιμος σύμμαχος επί 4.5 έτη για εμάς προκειμένου να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Αττικής». Την επιχειρηματικότητα, δηλαδή τα καπιταλιστικά κέρδη, όχι τους εργαζόμενους και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Είναι πάντως να θαυμάζει κανείς πως ένας σκληρός δεξιός (ο πατέρας του ήταν υπουργός της χούντας), βιομήχανος (Swan), στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή (ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, μέλος σε ΔΣ ΔΕΚΟ), εγκατέλειψε τη ΝΔ και άρχισε να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν σκεφτούμε, όμως, «πώς» γίνονται αυτές οι μεταπηδήσεις (ιδιαίτερα όταν αφορούν καπιταλιστές), τότε ο θαυμασμός εξατμίζεται και δίνει τη θέση του στην πεζή λέξη «διαπλοκή».

ΥΓ. Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές η Δούρου είχε τη στήριξη του Μαρινάκη, με τον οποίο συναντήθηκε… τυχαία σε διάσημη ψαροταβέρνα του Πειραιά. Φέτος ο Μαρινάκης είναι με άλλο στρατόπεδο, οπότε επιστρατεύτηκε ο Μίχαλος.
 
Σάββατο 11 Μαΐου 2019