Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 19:21

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Εφαρμογή της Μπολόνια

Κάποτε η συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών καθηγητών είχαν ζωστεί τ’ άρματα για να πολεμήσουν την κακόφημη Διακήρυξη της Μπολόνια.

Σήμερα, αρκετοί εξ αυτών (ακόμη και ολόκληρα πανεπιστημιακά ιδρύματα), λόγω γενικά και της υποχώρησης διεκδικητικού κινήματος, έγιναν ακραιφνείς υπερασπιστές της Μπολόνια, χάριν της προώθησης του  επιχειρηματικού πανεπιστήμιου, που θα αποφέρει πόρους στα φυτοζωούντα, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, ιδρύματα. Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί οι επίορκοι πανεπιστημιακοί θεωρούν ότι πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και ότι η ενασχόληση με ανάλογες δραστηριότητες, στο πνεύμα της Μπολόνια, θα λουστράρει το πρεστίζ τους στα διεθνή φόρα και τους μηχανισμούς αξιολόγησης.

Με «χαρά», λοιπόν, μας ανακοινώνει με δελτίο Τύπου η κ. Αρτεμης Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνη για το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «τη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις 2 με 6 Ιουλίου 2019 στα Ιωάννινα, το οποίο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τo Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το υπό ίδρυση Εργαστήριο του Τμήματος  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «το Θερινό Σχολείο απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με διάφορους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και «στους συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο θα δοθούν τα αντίστοιχα ECTS – Πιστωτικές Μονάδες, σε εφαρμογή του συστήματος Πιστωτικών μονάδων που καθιερώθηκε με τη διακήρυξη της Bolonga (1999)»(!).

Κοντολογίς, εφαρμόζεται η γνωστή φάμπρικα συλλογής πιστωτικών μονάδων από λογιών λογιών «πιστοποιήσεις» «σεμινάρια», συστήματα εκτός τυπικής εκπαίδευσης και τα ρέστα, που οδηγούν σε άπειρες κατηγορίες αποφοίτων και «πτυχίων».
 
 
Σάββατο 20 Απριλίου 2019