Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 17:30
Στο προηγούμενο φύλλο της Κόντρας σημειώναμε: Το απόλυτο μπάχαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, στις κατηγορίες πτυχίων πολλών ταχυτήτων, στις αντιδράσεις ισχυρών επαγγελματικών ενώσεων, που αποτελούν και κορμό των μηχανισμών και θεσμών του αστικού κράτους, στην
Πλήρες άρθρο...
Σαν τον κλέφτη, αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα για να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και να ψηφιστεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα είναι σε διακοπές.
Πλήρες άρθρο...
Κάποτε η συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών καθηγητών είχαν ζωστεί τ’ άρματα για να πολεμήσουν την κακόφημη Διακήρυξη της Μπολόνια. Σήμερα, αρκετοί εξ αυτών (ακόμη και ολόκληρα πανεπιστημιακά ιδρύματα), λόγω γενικά και της υποχώρησης διεκδικητικού κινήματος, έγιναν ακραιφνείς υπερασπιστές της Μπολόνια, χάριν της προώθησης του  επιχειρηματικού πανεπιστήμιου, που θα αποφέρει πόρους στα φυτοζωούντα, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, ιδρύματα.
Πλήρες άρθρο...
Οι διατάξεις του πολυνομοσχέδιου Γαβρόγλου για τα κολλέγια, τα οποία γίνονται επί της ουσίας πανεπιστήμια, χαροποίησαν ιδιαιτέρως τους εμπόρους της γνώσης. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Κολλεγίων Β. Δασκαλάκης είπε: «Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι διατάξεις  που περιλαμβάνο
Πλήρες άρθρο...
Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν διαχρονικά στην Ελλάδα και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις. Το αμερικανικό «ενδιαφέρον» συγκεντρώνουν ιδιαίτερα τα θέματα «ασφάλειας» αλλά και η εκπαίδευση.
Πλήρες άρθρο...