Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 19:01

ΕργατικάPointer

Διόρισε διοίκηση στη ΓΣΕΕ το Πρωτοδικείο

Η ξεφτίλα συνεχίζεται

Μετά την αποτυχία τους να κάνουν συνέδριο στα πολυτελή θέρετρα πρώτα της Καλαμάτας και μετά της Ρόδου, λόγω της παρεμπόδισής τους από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο από το οποίο ζήτησαν το διορισμό διοίκησης, επειδή η θητεία του Πρωτοδικείου είχε λήξει. Στην αίτησή τους προέβαλαν ως κύριο αίτημα το διορισμό της προηγούμενης διοίκησης χωρίς τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Επικουρικά, προέβαλαν και το αίτημα διορισμού της προηγούμενης διοίκησης.

Το Πρωτοδικείο δεν τους έκανε τη χάρη να εξαιρέσει τα μέλη του ΠΑΜΕ και την περασμένη Τετάρτη εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία διόρισε την προηγούμενη διοίκηση ως προσωρινή, προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή συνεδρίου. Ετσι, η κατάσταση συνεχίζεται ως είχε, με τη διαφορά ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ δε διαθέτει πλέον την τυπική νομιμοποίηση ότι εκλέχτηκε από ένα συνέδριο, αλλά είναι διορισμένη από δικαστήριο.

«Αθλιο κείμενο» χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ το δικόγραφο που κατέθεσε η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στο δικαστήριο για διορισμό διοίκησης. Δεν ξέρουμε σε τι συνίσταται η αθλιότητα, σ' αυτή καθεαυτή την προσφυγή στα αστικά δικαστήρια ή στην πρόταση να αποκλειστούν τα μέλη τους από τη διορισμένη διοίκηση; Και τα δύο, πάντως, τα έχει χρησιμοποιήσει το ΠΑΜΕ. Πρόσφατα, μάλιστα, μετά από τη διάλυση του συνέδριου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Το ίδιο το ΠΑΜΕ (για την ακρίβεια τα δύο μεγάλα σωματεία της Αθήνας, που ελέγχει, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων) έκανε προσφυγή στο Πρωτοδικείο για το διορισμό διοίκησης, ενώ η λίστα με τα μέλη που πρότεινε προς διορισμό περιλάμβανε μόνο δικούς του συνδικαλιστές. Οι αστογραφειοκράτες της ΓΣΕΕ απάντησαν με το ίδιο νόμισμα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως πριν προχωρήσουν στο αίτημα για διορισμό, οι αστογραφειοκράτες των Παναγόπουλου-Κουτσιούκη κατήγγειλαν την κυβέρνηση για συμπαιγνία με το ΠΑΜΕ, επειδή δεν έστειλε την αστυνομία να μαντρώσει τους παμίτες! Στη συνέχεια, τη μέρα που ολοκληρώθηκε η θητεία της απερχόμενης διοίκησης, σφράγισαν τα γραφεία της ΓΣΕΕ και κάλεσαν (με επίσημο έγγραφο) την αστυνομία να τα προστατεύσει. Αφού είναι τόσο μάγκες κι αφού εκφράζουν,όπως λένε, την εργατική τάξη, γιατί δεν την κάλεσαν να προστατεύσει αυτή το συνέδριο και τα γραφεία; Γιατί πήγαν να κάνουν το συνέδριο σε τουριστικά θέρετρα και δεν το έκαναν στην Αθήνα, όπου χιλιάδες εργάτες (αυτοί που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν) θα μπορούσαν να τους προστατέψουν από κάθε σαμποταριστή;

Εμείς δεν αηδιάζουμε μπροστά σ' αυτή την ξεφτίλα. Εχουμε αηδιάσει εδώ και δεκαετίες. Για την ακρίβεια, έχουμε οργιστεί και έχουμε καταγγείλει όλους αυτούς ως μια δράκα πουλημένων στο κεφάλαιο συνδικαλιστών. Η σημερινή ξεφτίλα είναι η φυσική συνέπεια της πλήρους αστικοποίησης του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Γι' αυτό και αφήνει αδιάφορη την εργατική τάξη. Οσο για το ΠΑΜΕ, δεν το έπια-σε ο πόνος για τις νοθείες (τέτοιες γίνονταν όλο τον καιρό), αλλά για το γεγονός ότι το ίδιο έχει χάσει δυνάμεις (αρκεί να σκεφτούμε μόνο την τεράστια αποδυνάμωση του οικοδομικού συνδικαλισμού), ενώ οι άλλοι ενεργούν ως μοναχοφάηδες. Μια καλύτερη μοιρασιά των πόστων αυτού του πουλημένου στο κεφάλαιο συνδικαλισμού επιδιώκει το ΠΑΜΕ και τίποτα περισσότερο.
Σάββατο 20 Απριλίου 2019