Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:06
Medium_img_32880
Κόλαφος για όσους θέλουν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό αποτέλεσε η δημοσκόπηση του ρωσικού ερευνητικού ινστιτούτου Levada–Centr τον περασμένο μήνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν τη βδομάδα που μας πέρασε στην εφημερίδα RBK. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο «τύραννος» Στάλιν χαίρει
Πλήρες άρθρο...
Την Πέμπτη, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που διοικείται από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ξεκίνησαν την επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Γενικού Εθνικού Συμβουλίου, που σταθμεύουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, με στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη της εξουσίας στη χώρα.
Πλήρες άρθρο...
«Ο πιο ακροδεξιός θα νικήσει», σχολιάζαμε σε προηγούμενο φύλλο για τις ισραηλινές εκλογές. Τελικά αυτό έγινε. Ο «Μπίμπι» (Νετανιάχου κατά το επισημότερο), κέρδισε στον πόντο τον επίσης ακροδεξιό πρώην αρχηγό του ισραηλινού στρατού Μπένι Γκαντζ. Το κόμμα του πρώτου, το Λικούντ, κέρδισε 36 έδρες, έναντι του κόμματος του δεύτερου, του «Μπλε και Λευκού», που κέρδισε 35 έδρες.
Πλήρες άρθρο...
Στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφηκε μεταξύ ΕΕ και Κίνας στις 9 Απρίλη, στο τέλος της 21ης συνόδου κορυφής των δύο μερών που έγινε στις Βρυξέλλες, οι δυο πλευρές εμφανίστηκαν πρόθυμες να συνεργαστούν για την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα με πυρήνα τον ΟΗΕ.
Πλήρες άρθρο...
Ο Νάιτζελ Φάρατζ, άλλοτε στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, ίδρυσε το 2010 το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP). Το 2016, αμέσως μετά το δημοψήφισμα για το  Brexit, παραιτήθηκε από την ηγεσία του UKIP δηλώνοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί η θητεία του στην Ευρωβουλή θα εγκαταλείψει την πολιτική.
Πλήρες άρθρο...
Η ανατροπή, την Πέμπτη 11 Απρίλη, του επί τρεις δεκαετίες δικτάτορα του Σουδάν, Ομάρ Αλ Μπασίρ, εξαιτίας των διαδηλώσεων που συνεχίζονται από τα τέλη του περασμένου χρόνου, δεν ικανοποίησε το λαό. Κι αυτό γιατί αυτός που τον ανέτρεψε ήταν ο ίδιος ο στρατός, ο οποίος ουσιαστικά έκανε πραξικόπημα επιβά
Πλήρες άρθρο...
Οσο χάρηκε ο Νετανιάχου για την οριακή εκλογική νίκη του, που θα τον φέρει ξανά στην πρωθυπουργία της σιωνιστικής οντότητας, άλλο τόσο χάρηκε ο Τραμπ. «Μίλησα στον Μπίμπι Νετανιάχου για να τον συγχαρώ για μια μεγάλη και δύσκολη νίκη. Οι ΗΠΑ είναι μαζί του και με το λαό του Ισραήλ με κάθε τρόπο!», έγραψε στο Twitter.
Πλήρες άρθρο...
Η πρόβλεψη δεν προέρχεται από κάποια δημοσκοπική εταιρία ή από κάποιο μιντιακό συγκρότημα με σχέσεις με τους Ρεπουμπλικανούς, για να μην της δώσει κανείς σημασία. Προέρχεται από τη Goldman Sachs, την πανίσχυρη τράπεζα του αμερικάνικου χρηματιστικού κεφαλαίου, που διαδραματίζει και πολιτικό ρόλο, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά διεθνώς.
Πλήρες άρθρο...