Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 09:49

ΑγροτικάPointer

«Ετοιμο φαΐ» και σπέκουλα

Ελάχιστες μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κόντρας» για την κυκλοφορία «ελληνικού γιαουρτιού» που παράγεται στη Ρουμανία με ρουμάνικο γάλα, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, ο βουλευτής της ΝΔ Στύλιος και ο ευρωβουλευτής Κεφαλογιάννης  κατέθεσαν Ερωτήσεις στην ελληνική Βουλή ο πρώτος και στην Κομισιόν ο δεύτερος.

Οι δεξιοί απέδειξαν καλά αντανακλαστικά γεγονός που θα τους επιτρέψει να κερδίσουν «πόντους» ανάμεσα στους κτηνοτρόφους που στενάζουν από τις εξευτελιστικές τιμές του γάλακτος. Εν αντιθέσει με τον Περισσό, οι βουλευτές και τα στελέχη του οποίου «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου». Ας διαβάζουν τουλάχιστον την «Κόντρα», συστηματικά, για να εκμεταλλεύονται αποκαλύψεις που αποτελούν «έτοιμο φαΐ» για όποιον θέλει να κάνει αντιπολίτευση. Μάλλον δεν τους πολυενδιαφέρει, όμως, γι' αυτό και αρκούνται στη γενικόλογη αντικαπιταλιστική ρητορική.

Δεν περιμέναμε, βέβαια, από τα στελέχη της ΝΔ να μνημονεύσουν την πηγή της ενημέρωσής τους (την «Κόντρα»). Εννοιες όπως η δεοντολογία τούς είναι εντελώς ξένες. Και περιμέναμε ότι θα κάνουν τη σχετική λαθροχειρία. Από το έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, που εμείς αποκαλύψαμε και δημοσιεύσαμε, και από την παραπέρα έρευνα που έκανε η εφημερίδα μας αναφέρονται μόνο στα στοιχεία που αφορούν μια ρουμάνικη εταιρία που παράγει «ελληνικό γιαούρτι» με βουβαλίσιο γάλα και  σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ που εισάγει από την Πολωνία και πουλάει στη Ρουμανία γιαούρτι «ελληνικού στιλ» (δεν αναφέρουν ότι πρόκειται για τη γερμανική Lidl, μη τυχόν και κακοκαρδίσουν τους γερμανούς φίλους τους).

Ομως, κύριο αντικείμενο του εγγράφου της πρεσβείας είναι η παραγωγή «ελληνικού γιαουρτιού» από την εταιρία «Ολυμπος» των αδελφών Σαράντη στο εργοστάσιό της στη Ρουμανία και η πώλησή του ως τέτοιου στη ρουμάνικη αγορά. Η πρεσβεία στο έγγραφό της γράφει ευθέως ότι αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Ο βουλευτής και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, όμως, κάνουν το παπί. Μούγκα γι' αυτό το ζήτημα. Μη τυχόν και στενοχωρήσουν τους γαλακτοβιομήχανους φίλους τους.

Στόχος της ΝΔ δεν είναι ν' ανοίξει μέτωπο με τους γαλακτοβιομήχανους, ούτε να σταθεί στο πλευρό των φτωχών κτηνοτρόφων που ασφυκτιούν και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την παραγωγή, αλλά να κερδίσει πόντους σε βάρος της κυβέρνησης, σπεκουλάροντας με τα αισθήματα των κτηνοτρόφων.
 
Σάββατο 20 Απριλίου 2019