Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 07:49
Τι την έπιασε ξαφνικά τη Ντόρα και θυμήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και την κοροϊδία του Τσίπρα προς τον Μεϊμαράκη, που του πρόσφερε στήριξη; Το καινούργιο που είπε η αδερφή του Κούλη δεν είναι ότι ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δε θα πάει σε εκλογές και πήγε (αυτό είναι γνωστό), αλλά ότι ο Μεϊμαράκης είχε προτείνει συγκυβέρνηση.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Γερμανικές επανορθώσεις

Ιδιο παραμύθι, ίδια κοροϊδία

Δεν υπάρχει αστική κυβέρνηση που να μην έχει κάνει σπέκουλα με τη δήθεν διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων. Είτε επειδή θέλει ν' αλλάξει την ατζέντα, είτε επειδή θέλει να εμπλουτίσει τη φαρέτρα της προεκλογικής της δημαγωγίας, είτε για άλλους λόγους, κάποια στιγμή θα ρίξει στην πολιτική πιάτσα κάποια πρωτοβουλία.
Πλήρες άρθρο...
Εντάξει, το εμπεδώσαμε όλοι. Ο Πετσίτης είναι κολλητός του Παππά, που μέχρι και το 2015 φυτοζωούσε κάνοντας μεροκάματα σε πιτσαρίες και ταβέρνες, όμως από το 2016 άρχισε μια λαμπρή καριέρα ως σύμβουλος επιχειρήσεων, μαζεύοντας ως (δηλωμένο) εισόδημα μερικές κατοσταριές χιλιάρικα κάθε χρόνο.
Πλήρες άρθρο...
Η «Κόντρα» βρισκόταν στο τυπογραφείο την ώρα που ο Καμμένος είχε υποσχεθεί ότι θα συντρίψει τον Κοτζιά στη Βουλή, καταθέτοντας στοιχεία για τον «στημένο διαγωνισμό με τις βίζες», που είναι «μαϊμού» και «τον έστησε ο Κοτζιάς», με αποτέλεσμα να γίνουν «εγκλήματα, και οικονομικά».
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Ρυθμίσεις για αιγιαλό και παραλία

Αντί να γκρεμίζουν, νομιμοποιούν αυθαίρετα

Στις 8 Αυγούστου του 2018, προσπαθώντας να διασκεδάσει την οργή του κόσμου από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Τσίπρας μίλησε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου εξαγγέλλοντας 20 μέτρα για την καταπολέμηση δήθεν της παράνομης δόμησης στα δάση, στις δασικές εκτάσεις και στον αιγιαλό, την παραλία και τις όχθες των ποταμών.
Πλήρες άρθρο...
Η εταιρία Μπαταγιάννης Food Mονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Καρδίτσα παράγει Φέτα ΠΟΠ και με εισαγόμενο γάλα, αλλά ο υπουργός Αραχωβίτης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μπακαλέξης σφυρίζουν αδιάφορα. Η εν λόγω εταιρία δεν παρανομεί μόνο παράγοντας Φέτα ΠΟΠ και με εισαγόμενο πρόβειο γάλα.
Πλήρες άρθρο...
Ελάχιστες μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κόντρας» για την κυκλοφορία «ελληνικού γιαουρτιού» που παράγεται στη Ρουμανία με ρουμάνικο γάλα, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, ο βουλευτής της ΝΔ Στύλιος και ο ευρωβουλευτής Κεφαλογιάννης  κατέθεσαν Ερωτήσεις στην ελληνική Βουλή ο πρώτος και στην Κομισιόν ο δεύτερος.
Πλήρες άρθρο...
Κάποτε η συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών καθηγητών είχαν ζωστεί τ’ άρματα για να πολεμήσουν την κακόφημη Διακήρυξη της Μπολόνια. Σήμερα, αρκετοί εξ αυτών (ακόμη και ολόκληρα πανεπιστημιακά ιδρύματα), λόγω γενικά και της υποχώρησης διεκδικητικού κινήματος, έγιναν ακραιφνείς υπερασπιστές της Μπολόνια, χάριν της προώθησης του  επιχειρηματικού πανεπιστήμιου, που θα αποφέρει πόρους στα φυτοζωούντα, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, ιδρύματα.
Πλήρες άρθρο...
Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν διαχρονικά στην Ελλάδα και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις. Το αμερικανικό «ενδιαφέρον» συγκεντρώνουν ιδιαίτερα τα θέματα «ασφάλειας» αλλά και η εκπαίδευση.
Πλήρες άρθρο...
Κόλαφος για όσους θέλουν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό αποτέλεσε η δημοσκόπηση του ρωσικού ερευνητικού ινστιτούτου Levada–Centr τον περασμένο μήνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν τη βδομάδα που μας πέρασε στην εφημερίδα RBK. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο «τύραννος» Στάλιν χαίρει
Πλήρες άρθρο...
Στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφηκε μεταξύ ΕΕ και Κίνας στις 9 Απρίλη, στο τέλος της 21ης συνόδου κορυφής των δύο μερών που έγινε στις Βρυξέλλες, οι δυο πλευρές εμφανίστηκαν πρόθυμες να συνεργαστούν για την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα με πυρήνα τον ΟΗΕ.
Πλήρες άρθρο...
Ραψωδία… γιατί στον πυρήνα της υπάρχει το έπος. Με τη μορφή της εστίασης πάνω σε γεγονότα ιστορικά, με πρωταγωνιστές ανθρώπους ξεχωριστούς, που η διακριτότητά τους δεν τους αποσπά από τους συντρόφους τους, αλλά τους αναγορεύει σε παραδείγματα/υποδείγματα μιας συλλογικής δράσης.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τσίπρας εμφανίστηκε στον Χατζηνικολάου και -αντίθετα με τον Τσακαλώτο που επαναλαμβάνει μονότονα «κάθε πράγμα στην ώρα του»- διαβεβαίωσε ότι η μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020, που ο ίδιος έχει ψηφίσει, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, όπως δεν εφαρμόστηκε και η μείωση των συντάξεων.
Πλήρες άρθρο...
Mια ματιά στο πρωτοσέλιδο της συριζαϊκής «Εποχής» την περασμένη Κυριακή δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίες υπαγορεύουν τους χειρισμούς της (και τους χειρισμούς εκείνου του κομματιού του δικαστικού μηχανισμού που ελέγχει) στο σκάνδαλο Novartis.
Πλήρες άρθρο...
Πήγε ο Τσακαλώτος στην Ουάσινγκτον, πήρε τη σύμφωνη γνώμη της Λαγκάρντ για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ (3,7 δισ.) κι αμέσως στήθηκε πανηγύρι στην Αθήνα. Αν και ο Τσακαλώτος υπήρξε λίγο προσεκτικός στις πανηγυρικές δηλώσεις, ο Τσίπρας του έδωσε και κατάλαβε.
Πλήρες άρθρο...
Η απόφαση ήταν γνωστή από καιρό. Για την ακρίβεια, τη γνωρίζαμε από τότε που (υποτίθεται ότι) δεν υπήρχε. Ο πρόεδρος του Ε' Τμήματος του ΣτΕ Α. Ράντος είχε φροντίσει να κάνει επ' ακροατηρίω γνωστή τη συμπάθειά του για την ΑΕΚ, τη μέρα που εκδικαζόταν η προσφυγή των 56 πολιτών.
Πλήρες άρθρο...

ΑγροτικάPointer

Θέλουν να παροπλίσουν τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτών

Συριζαίικα νεοφιλελεύθερα κατορθώματα

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πασχίζει, από την εποχή του Β. Αποστόλου, να παραδώσει όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (ΓΔΚ) και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) σε ιδιώτες κτηνίατρους και ιδιαίτερα σε εταιρίες που έχουν φτιάξει κτηνίατροι.
Πλήρες άρθρο...
Στο προηγούμενο φύλλο της Κόντρας σημειώναμε: Το απόλυτο μπάχαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, στις κατηγορίες πτυχίων πολλών ταχυτήτων, στις αντιδράσεις ισχυρών επαγγελματικών ενώσεων, που αποτελούν και κορμό των μηχανισμών και θεσμών του αστικού κράτους, στην
Πλήρες άρθρο...
Σαν τον κλέφτη, αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα για να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και να ψηφιστεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα είναι σε διακοπές.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Διόρισε διοίκηση στη ΓΣΕΕ το Πρωτοδικείο

Η ξεφτίλα συνεχίζεται

Μετά την αποτυχία τους να κάνουν συνέδριο στα πολυτελή θέρετρα πρώτα της Καλαμάτας και μετά της Ρόδου, λόγω της παρεμπόδισής τους από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο από το οποίο ζήτησαν το διορισμό διοίκησης, επειδή η θητεία του Πρωτοδικείου είχε λήξει.
Πλήρες άρθρο...
Την Πέμπτη, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που διοικείται από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ξεκίνησαν την επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Γενικού Εθνικού Συμβουλίου, που σταθμεύουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, με στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη της εξουσίας στη χώρα.
Πλήρες άρθρο...
Η ανατροπή, την Πέμπτη 11 Απρίλη, του επί τρεις δεκαετίες δικτάτορα του Σουδάν, Ομάρ Αλ Μπασίρ, εξαιτίας των διαδηλώσεων που συνεχίζονται από τα τέλη του περασμένου χρόνου, δεν ικανοποίησε το λαό. Κι αυτό γιατί αυτός που τον ανέτρεψε ήταν ο ίδιος ο στρατός, ο οποίος ουσιαστικά έκανε πραξικόπημα επιβά
Πλήρες άρθρο...