Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 | 10:10

ΔιεθνήPointer

Απολύσεις από το Twitter

Δεν είναι είδηση η αποπομπή ή αποχώρηση ενός υπουργού της κυβέρνησης Τραμπ ή στελέχους του Λευκού Οίκου. Ούτε η ανακοίνωση της αποπομπής από το Twitter είναι είδηση. Ετσι κυβερνά ο Τραμπ. Από το Twitter, λοιπόν, ανακοίνωσε και την αποπομπή της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, με την οποία βρισκόταν σε σύγκρουση εδώ και καιρό, γιατί η Νίλσεν κινούνταν σε γραμμή νομιμότητας και δεν έκανε στα σύνορα τις «εξαλλότητες» που της ζητούσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ψυχρά ότι «η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν θα αφήσει το πόστο της, και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες της. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Κέβιν Μακαλίναν, σημερινός επίτροπος Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων θα είναι ο νέος υπουργός. Είμαι σίγουρος ότι ο Κέβιν θα κάνει σπουδαία δουλειά!».

Η Νίλσεν απάντησε με εξίσου ψυχρές ανακοινώσεις στο Twitter, μέσω του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα και τη μακροσκελή επιστολή παραίτησής της, στην οποία δε βρήκε ούτε έναν καλό λόγο να πει για τον Τραμπ. Τον ευχαριστεί μόνο που της έδωσε την ευκαιρία να διευθύνει ως υπουργός τις γυναίκες και τους άνδρες της συνοριοφυλακής, των οποίων πλέκει το εγκώμιο, ενώ αυτοεγκωμιάζεται κάνοντας απολογισμό του έργου της. Είναι χαρακτηριστική η κατακλείδα της επιστολής: «Σας ευχαριστώ και πάλι για το προνόμιο να υπηρετήσω τον αμερικάνικο λαό και να ηγηθώ των εξαιρετικών ανδρών και γυναικών του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Το να υποστηρίξω αυτούς τους πατριώτες αποτελεί παράσημο ζωής».
Σάββατο 13 Απριλίου 2019