Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 22:52
Medium_img_32832
Απεργία πείνας διαρκείας ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Απρίλη εκατοντάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών φυλάκισης. Οι κρατούμενοι έχουν ονομάσει την απεργία πείνας «Μάχη για Αξιοπρέπεια 2» με σαφή αναφορά στην πολυήμερη απεργία πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων με παρόμοια αιτήματα, τον Μάη του 2017.
Πλήρες άρθρο...
Τρίζει η καρέκλα του δικτάτορα του Σουδάν, Ομάρ Αλ Μπασίρ, που έχει κάτσει στο σβέρκο του σουδανέζικου λαού εδώ και τρεις δεκαετίες και έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για τη γενοκτονία στο Νταρφούρ το 2003. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, λόγω του τριπλασιασμού της τιμής του ψωμιού από την κυβέρνηση.
Πλήρες άρθρο...
Το φαραωνικό αεροδρόμιο της Ιστανμπούλ είναι πλέον γεγονός! Το καμάρι του Ερντογάν αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο εξυπηρετώντας από 90 (σε πρώτη φάση) μέχρι και 200 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, τους διπλάσιους από αυτούς που εξυπηρετεί το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο αεροδρόμιο παγκόσμια, το Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα των ΗΠΑ.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι είδηση η αποπομπή ή αποχώρηση ενός υπουργού της κυβέρνησης Τραμπ ή στελέχους του Λευκού Οίκου. Ούτε η ανακοίνωση της αποπομπής από το Twitter είναι είδηση. Ετσι κυβερνά ο Τραμπ. Από το Twitter, λοιπόν, ανακοίνωσε και την αποπομπή της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, με την οποία βρισκόταν σε σύγκρουση εδώ και καιρό, γιατί η Νίλσεν κινούνταν σε γραμμή νομιμότητας και δεν έκανε στα σύνορα τις «εξαλλότητες» που της ζητούσε ο Τραμπ.
Πλήρες άρθρο...
Ποιος το περίμενε, η βρετανίδα πρωθυπουργός να εκλιπαρεί την ΕΕ να δώσει μια παράταση στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ; Η «υπερήφανη» βρετανική πολιτική έγινε σκόνη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της περασμένης Τετάρτης, με τη Μέι να δέχεται ακόμα και την παράταση του Brexit πέρα από την 30ή Ιούνη, ημερομηνία που η ίδια είχε ζητήσει από την ΕΕ ως καταληκτική του Brexit.
Πλήρες άρθρο...
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ εντάσσουν στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» τμήμα του στρατού μιας άλλης χώρας. Ο Τραμπ έκανε πράξη αυτό που δεν είχε κάνει ο Μπους ακόμα κι όταν διεκήρυττε ότι το Ιράν ανήκει στον περιβόητο «άξονα του κακού». Κατέταξε τους «Φρουρούς της επανάστασης» στον κατάλογο με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» καμαρώνοντας για την πίεση που ασκεί σε βάρος της Τεχεράνης! Αυτή η πράξη έχει όμως περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.
Πλήρες άρθρο...