Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 22:22
4η Δίκη ΣΠΦ

4η Δίκη ΣΠΦPointer

4η δίκη ΣΠΦ, Παρασκευή 13.11.2015

Με δηλώσεις τους κατά την έναρξη της συνεδρίασης του τρομοδικείου τα μέλη της ΣΠΦ Χ. Τσάκαλος, Ντ. Μπολάνο, Γ. Νικολόπουλος, Ο. Οικονομίδου, Γ. Πολύδωρος, Π. Αργυρού, Θ. Μαυρόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Γ. Τσάκαλος και Χ. Χατζημιχελάκης είπαν ότι δε θα παρασταθούν στο δικαστήριο και δε θα εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους λόγω της συνεκδίκασης στη διπλανή αίθουσα της υπόθεσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης:

Δε θα παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση και δε θα εκπροσωπηθώ από κανένα συνήγορο σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας μου για τη μεθόδευση που ακολουθείται της διεξαγωγής της δίκης κοινή ημέρα με τη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο είχε γίνει και στο παρελθόν με πρόεδρο τον Μπάση αλλά υπήρξε η αντίδραση από τη δικιά μας πλευρά και διεκόπη το δικαστήριο. Γι’ αυτό και ζητώ και τώρα τη διακοπή της συνεδρίασης και τη μεταφορά της σε ημερομηνία που δε θα συμπίπτει με τη δίκη των νεοναζί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ πως εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες καθώς είναι γνωστό το ανέφικτο της συνύπαρξής μας με τη Χρυσή Αυγή.

Κατόπιν αυτού, και μετά τις δικαιολογίες του προέδρου περί «ουδεμίας μεθόδευσης», η συνεδρίαση διακόπηκε για την Παρασκευή 20 Νοέμβρη. Θυμίζουμε ότι τότε θα ακουστεί η εισαγγελική πρόταση επί της κατηγορίας.
Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015