Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 22:38
4η Δίκη ΣΠΦ

4η Δίκη ΣΠΦPointer

4η Δίκη ΣΠΦ, Δευτέρα 9.2.15

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η ανάγνωση από τον πρόεδρο και τους εφέτες του τρομοδικείου 39 καταθέσεων μαρτύρων κατηγορίας. Η ανάγνωση κράτησε 73 λεπτά και η δίκη μετατράπηκε σε δίκη ανάγνωσης μαρτυρικών καταθέσεων. Αυτή η υπόθεση θα καταγραφεί στα δικαστικά χρονικά ως δικονομική πρωτοτυπία.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος του τρομοδικείου Γ. Μιχολιάς, προκειμένου να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος του από την προηγούμενη συνεδρίαση, στην οποία για τρεις ώρες διαβάζονταν καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, «θυμήθηκε» ότι εκτός από τις περιπτώσεις που πολλοί μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι αγνώστου διαμονής, υπάρχει και η περίπτωση που υπάρχει το ανέφικτο της προσέλευσης των μαρτύρων. Προκειμένου, λοιπόν, να δικαιολογήσει την ανάγνωση μαρτυρικών καταθέσεων, ανέφερε μερικές περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε το ανέφικτο προσέλευσης στο δικαστήριο, από μάρτυρες που είτε είναι ηλικιωμένοι είτε έχουν πολλά παιδιά και αδυνατούν οικονομικά να προσέλθουν στο δικαστήριο.

Ηταν προφανές ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά το δικό μας ρεπορτάζ. Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει, όμως, είναι να εφαρμόζει «ευλαβικά» τους δικονομικούς κανόνες και να μην μετατρέπει την ακροαματική διαδικασία σε διαδικασία ανάγνωσης μαρτυρικών καταθέσεων.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη.  
Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015