Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 05:27
4η Δίκη ΣΠΦ
Στην προτελευταία συνεδρίαση μιας δίκης που άρχισε στις 5 Απρίλη του 2013, αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των μελών της ΣΠΦ. Ξεκίνησε ο Φρ. Ραγκούσης, ακολούθησε ο Σπ. Φυτράκης και μετά οι συνήγοροι που έχουν διοριστεί από το τρομοδικείο. Ο Φρ. Ραγκούσης αναφέρθηκε εισαγωγικά στα ελαφρυντικά, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεσμεύεται από τη ΣΠΦ να μην υποβάλει αναγνώρισης ελαφρυντικών, όμως αυτό μπορεί να γίνει αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.
Πλήρες άρθρο...

Αγόρευση εισαγγελέα στην 4η δίκη της ΣΠΦ

Βρυκολακιάζει η ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης

Τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, η οποία ηττήθηκε όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά στη δίκη του ΕΛΑ, επαναφέρει στην 4η δίκη της ΣΠΦ ο εισαγγελέας της έδρας (και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εδώ και καιρό) Γρηγόριος Βαβέτσης. Με την αγόρευσή του, που άρχισε στις 27 και ολοκληρώθηκε στις
Πλήρες άρθρο...
Στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης παρέμεινε κι αυτή τη φορά η συνεδρίαση του τρομοδικείου για την 4η δίκη της ΣΠΦ με πρόεδρο τον Γ. Μιχολιά. Λόγω κωλύματος της έδρας η δίκη διακόπηκε για τις 27 Νοέμβρη.
Πλήρες άρθρο...
Με δηλώσεις τους κατά την έναρξη της συνεδρίασης του τρομοδικείου τα μέλη της ΣΠΦ Χ. Τσάκαλος, Ντ. Μπολάνο, Γ. Νικολόπουλος, Ο. Οικονομίδου, Γ. Πολύδωρος, Π. Αργυρού, Θ. Μαυρόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Γ. Τσάκαλος και Χ. Χατζημιχελάκης είπαν ότι δε θα παρασταθούν στο δικαστήριο και δε θα εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους λόγω της συνεκδίκασης στη διπλανή αίθουσα της υπόθεσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Πλήρες άρθρο...
H τρομοδίκη διακόπηκε μετά την αποχώρηση των πολιτικών κρατούμενων που δικάζονται. Προτού αποχωρήσουν έκαναν δηλώσεις ο Γ. Καραγιαννίδης και ο Χρ. Τσάκαλος Ο Γ. Καραγιαννίδης δήλωσε πως για όσο καιρό θα διαρκεί η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων θα αποχωρούν από το ειδικό αυτό δικαστήριο.
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η ανάγνωση από τον πρόεδρο και τους εφέτες του τρομοδικείου 39 καταθέσεων μαρτύρων κατηγορίας. Η ανάγνωση κράτησε 73 λεπτά και η δίκη μετατράπηκε σε δίκη ανάγνωσης μαρτυρικών καταθέσεων. Αυτή η υπόθεση θα καταγραφεί στα δικαστικά χρονικά ως δικονομική πρωτοτυπία.
Πλήρες άρθρο...
Για πρώτη φορά σε πολιτική δίκη σε τρομοδικείο διαβάζονται για περίπου δυόμιση ώρες από τους δικαστές καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, που κλήθηκαν και δεν εμφανίστηκαν να καταθέσουν ή δεν ανευρέθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως αγνώστου διαμονής. Η ανάγνωση θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση με άλλες μαρτυρικές καταθέσεις.
Πλήρες άρθρο...
Η συνεδρίαση διακόπηκε, μετά από αίτημα-καταγγελία που έκαναν τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, ότι στο «ντου» που έκαναν για δεύτερη φορά τα ΕΚΑΜ στην Α’ πτέρυγα των ανδρικών φυλακών και στα υπόγεια της απομόνωσης των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται οι Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος (προηγουμένως κρατούνταν οι Δ.
Πλήρες άρθρο...
Η συνεδρίαση διακόπηκε για τη Δευτέρα 19.1.2015, λόγω κωλύματος του πολιτικού κρατούμενου Π. Αργυρού, που παρίστατο σε άλλο δικαστήριο και ήθελε να παρευρίσκεται αυτοπροσώπως στο τρομοδικείο (όχι να εκπροσωπείται από το συνήγορό του).
Πλήρες άρθρο...
Για τη συνεδρίαση είχαν κληθεί 33 μάρτυρες, από τους οποίους εμφανίστηκαν μόνο 13. Μεταξύ των κληθέντων ήταν και τέσσερις επώνυμοι (Μ. Γιαννάκου, Ι. Πανούσης, Η. Παναγιώταρος και ο «συγγραφέας» Α. Δοξιάδης), από τους οποίους εμφανίστηκε μόνο ο τελευταίος. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του τρο
Πλήρες άρθρο...