Πέμπτη 09 Απριλίου 2020 | 04:54
3η Δίκη ΣΠΦ

3η Δίκη ΣΠΦPointer

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - Πέμπτη 30.10.14, Αγόρευση Φραγκίσκου Ραγκούση

Πριν ξεκινήσει την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Φρ. Ραγκούσης η πρόεδρος του τρομοδικείου διάβασε απόσπασμα της απόφασης 3390/2014 του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αφορά την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό και αναφέρεται στον Γιάννη Μιχαηλίδη:

«Κηρύσσει τον Γιάννη Μιχαηλίδη αθώο για την πρώτη πράξη, της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, λόγω αμφιβολιών, για  συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ, με συνέπεια να απεκδύονται το χαρακτήρα της τρομοκρατικής πράξης και τα λοιπά εγκλήματα του κατηγορητηρίου».

Μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος, η πρόεδρος  ρώτησε τον εισαγγελέα Σ. Μπάγια εάν θέλει να τοποθετηθεί και αυτός απάντησε ότι ενόψει αυτού του γεγονότος επιφυλάσσεται. Θεωρούμε ότι αυτή η αθωωτική απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι μονόδρομος για τον εισαγγελέα. Οφείλει να δευτερολογήσει και να προτείνει την αθώωση του Γιάννη Μιχαηλίδη. Και βέβαια, μονόδρομος είναι η αθωωτική απόφαση και για το τρομοδικείο.

Στη συνέχεια, άρχισε την αγόρευσή του ο Φρ. Ραγκούσης και λόγω ώρας δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει. Θα περιμένουμε να την ολοκληρώσει για να την παρουσιάσουμε συνολικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 7 Νοέμβρη.
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014