Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 17:52
3η Δίκη ΣΠΦ

3η Δίκη ΣΠΦPointer

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 94η συνεδρίαση, Πέμπτη 16.1.14

Μία ακόμη συνεδρίαση ρουτίνας, με την ανάγνωση εγγράφων για την υπόθεση των όπλων στη Νέα Σμύρνη, που από υπόθεση απλής οπλοκατοχής αναβαθμίστηκε από την Αντιτρομοκρατική και το δικαστικό μηχανισμό σε υπόθεση οργάνωσης ένοπλων ανταρτών πόλης, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενους βαφτίστηκαν μέλη της ΣΠΦ.

Παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις, τόσο των μελών της ΣΠΦ όσο και των Γ. Καραγιαννίδη, Α. Μητρούσια και Κ. Σακκά, ότι δεν έχουν καμία οργανωτική σχέση, η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη και ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας εξακολουθούν να αναρωτιούνται για τις σχέσεις τους. Το ίδιο έκαναν και σ’ αυτή τη συνεδρίαση, αναγκάζοντας για μια ακόμη φορά συνηγόρους και κατηγορούμενους να επαναλάβουν το αυτονόητο, ότι δεν έχουν καμία οργανωτική σχέση. Γιατί επιμένουν; Μήπως προετοιμάζουν το έδαφος για την καταδικαστική απόφαση που έχουν στα σκαριά και για τους τέσσερις, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία; Ιδωμεν.

ΥΓ: Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η πρόεδρος, αφού διάβασε τρεις επιστολές που βρέθηκαν σε ένα κατηγορούμενο, απευθύνθηκε στον Π. Αργυρού και τον ρώτησε: «Ο Τάκης μήπως είναι ο Παναγιώτης Μασούρας;». Οπως ήταν φυσικό, ο Αργυρού της έβαλε πάγο, δίνοντάς της να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και να κάνει τέτοιες ερωτήσεις. Σήμερα ρώτησε τον Χ. Χατζημιχελάκη πόσο είναι το ύψος του Π. Μασούρα! Και ο Χατζημιχελάκης της έβαλε πάγο, υπενθυμίζοντάς της ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σχέση με τη ΣΠΦ. Απτόητη η πρόεδρος ανταπάντησε: Δεν δικάστηκε ως μέλος της ΣΠΦ;

Για μας εγείρεται ένα ουσιαστικό ζήτημα. Δεν μπορεί η πρόεδρος του τρομοδικείου να εμφανίζεται ως ανακριτής. Κάποιος από τους παράγοντες της δίκης πρέπει να της το υπενθυμίσει, για να μπει ένα φρένο. Μπορεί η κ. Τζανακάκη να έγινε πρόεδρος εφετών λίγους μήνες πριν το ξεκίνημα του τρομοδικείου (στις 8 Οκτώβρη του 2013), αυτό όμως δεν πρέπει να λειτουργεί ως άλλοθι για όλες τις «αστοχίες», στις οποίες τόσο συχνά πέφτει.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 23 Γενάρη.
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014