Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 23:09
3η Δίκη ΣΠΦ

3η Δίκη ΣΠΦPointer

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 84η συνεδρίαση, Δευτέρα 18.11.13

Με ανάγνωση εγγράφων συνεχίστηκε η σημερινή συνεδρίαση, μετά τα προκαταρκτικά (ανάγνωση του απουσιολογίου από την πρόεδρο του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη και μια σχετικά σύντομη διακοπή). Τα έγγραφα περιλάμβαναν προκήρυξη της ΣΠΦ για τη σύλληψη των μελών της Γερ. Τσάκαλου και Παν. Αργυρού, ανακοινώσεις φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ, αναλήψεις πολιτικής ευθύνης μελών της ΣΠΦ για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και άλλα έγγραφα της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα  με τις εκθέσεις η μαύρη πυρίτιδα στα βομβοδέματα ήταν χαμηλής ποιότητας και ανήκει στην κατηγορία των ασθενών εκρηκτικών υλών, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα.

Ενώ κείμενο της ΣΠΦ, με το οποίο αναλαμβανόταν η πολιτική ευθύνη της συμμετοχής στην οργάνωση, υπογραφόταν από συγκεκριμένα μέλη της ΣΠΦ, η εισαγγελέας στο παραπεμπτικό της έγγραφο έγραψε ότι την ευθύνη ανέλαβαν όλοι οι κατηγορούμενοι! Το γεγονός επεσήμανε η συνήγορος υπεράσπισης Α. Παπαρρούσου, θυμίζοντας ότι μόνο οι εννιά από τους κατηγορούμενους είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και αυτοί έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει στο τρομοδικείο, ότι μόνον οι ίδιοι και ο σύντροφός τους Θ. Μαυρόπουλος είναι μέλη της ΣΠΦ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωσή τους. Η εισαγγελέας τους βάφτισε όλους μέλη της οργάνωσης, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν στοιχεία στο σαθρό κατηγορητήριο.

Η προκήρυξη και τα ενυπόγραφα κείμενα έχουν δημοσιευτεί και έτσι δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περιγραφικά στο περιεχόμενό τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Νοέμβρη.
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013