Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 23:20
3η Δίκη ΣΠΦ

3η Δίκη ΣΠΦPointer

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 83η συνεδρίαση, Τετάρτη 13.11.2013

Με διακοπή έληξε η σημερινή συνεδρίαση του Κορυδαλλού. Αιτία, η απουσία του συνηγόρου Σπ. Φυτράκη, λόγω της ταυτόχρονης συνεδρίασης του Εφετείου για την υπόθεση του Τ. Θεοφίλου.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον Χ. Χατζημιχελάκη, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων με απόντα το συνήγορό του και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τις ίδιες μέρες δίκες που αφορούν κατηγορούμενους για τη ΣΠΦ, κάτι που τα μέλη της ΣΠΦ έχουν ήδη καταστήσει σαφές σε προηγούμενες συνεδριάσεις (ο Τ. Θεοφίλου παρουσιάζεται και σαν μέλος της ΣΠΦ, σύμφωνα με τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής, κάτι που διαψεύδουν και ο ίδιος και τα μέλη της ΣΠΦ). Ο Χ. Χατζημιχελάκης σχολίασε επίσης την ακαμψία του προέδρου του δικαστηρίου για την υπόθεση της Πάρου, ο οποίος δήλωσε αδιάφορος για το αν υπάρχει και άλλη εξίσου σημαντική δίκη στον Κορυδαλλό, στην οποία ο Σπ. Φυτράκης ζήτησε να είναι παρών.

Μπροστά στη διακοπή και παρά το λογικό του αιτήματος (όπως είπε και ο εισαγγελέας), η έδρα άρχισε να κριτικάρει τη στάση του απόντος συνηγόρου υπεράσπισης και να ρωτά τους κατηγορούμενους για ποιο λόγο ο συνήγορος επέλεξε να πάει στο Εφετείο και όχι να έρθει στην από καιρό προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κορυδαλλού! Τα μέλη της ΣΠΦ που βρίσκονταν στην αίθουσα ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να χρεώνεται στους συνηγόρους η τακτική της Δικαιοσύνης να κομματιάζει τη δικογραφία και να διεξάγει παράλληλα δίκες για την ίδια υπόθεση. Η αντιπαράθεση έφτασε στο τέλος της με την πρόεδρο Μ. Τζανακάκη να διευκρινίζει ότι θα ζητηθεί έγγραφο από τα πρακτικά του άλλου δικαστηρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Σπ. Φυτράκης όντως ενημέρωσε για τη σημερινή συνεδρίαση στον Κορυδαλλό! Μήπως (λέμε εμείς) θα ήταν προτιμότερο η πρόεδρος ν' απευθυνθεί στους προϊσταμένους της, ώστε να κανονίσουν πότε θα γίνεται η κάθε δίκη, αντί τα τρομοδικεία να απαιτούν από τους συνηγόρους να κόβονται σε δυο κομμάτια;

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη, ενώ για το Δεκέμβρη ανακοινώθηκαν συνεδριάσεις για τις 2, 5, 12, 16, 19 και 27.
 
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013