Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 | 15:22
3η Δίκη ΣΠΦ

3η Δίκη ΣΠΦPointer

Νέα δίκη για τη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 55η συνεδρίαση, Δευτέρα 10.6.13

Με την έναρξη της συνεδρίασης πήρε το λόγο η Ολγα Οικονομίδου και έκανε μια δήλωση εκ μέρους όλων των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ, απ’ αφορμή την ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μ. Στέφη. Μετά από μια εισαγωγή, η Ολγα Οικονομίδου συνέχισε λέγοντας: «Σύντροφοι, με την επίθεση αυτή συναντηθήκαμε. Ακυρώσαμε την κατάσταση της αιχμαλωσίας μας. Μας προσφέρατε στιγμές αυθεντικής ελευθερίας. Βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Συζητήσαμε, επιλέξαμε το στόχο, σχεδιάσαμε την επιχείρηση, επιτεθήκαμε, αναλάβαμε την ευθύνη. Ολοι μαζί στην αναγέννηση της Συνωμοσίας μας, όλοι μαζί συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς παραμένει ασύλληπτη στις καρδιές μας. Τα χαμόγελά μας στις σφαίρες των όπλων μας. Μέχρι το τέλος για πάντα. Ζήτω η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η Συμμορία Συνείδησης, ο  Πυρήνας Sole Baleno. Ζήτω η Μαύρη Διεθνής των Αναρχικών της Πράξης».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη διάβασε το καθιερωμένο απουσιολόγιο και μόλις τελείωσε ζήτησε το λόγο η συνήγορος του Κ. Σακκά Μ. Δαλιάνη, η οποία ανακοίνωσε ότι ο εντολέας της αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο αναρρωτήριο των φυλακών, ζητώντας να διακοπεί η σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με το άρθρο 348 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η Μ. Δαλιάνη δήλωσε ότι ο εντολέας της θέλει να παραστεί στη συνεδρίαση, όπως άλλωστε κάνει από την αρχή της δίκης, αλλά σήμερα αδυνατεί, για λόγους υγείας, γι’ αυτό και το δικαστήριο δεν έχει άλλη επιλογή από τη διακοπή της συνεδρίασης.

Η πρόεδρος επέμεινε ότι χρειάζεται να υπάρχουν και άλλα στοιχεία πριν αποφασίσει το δικαστήριο, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει να διακόψει το τρομοδικείο για μερικές ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. Εξοργιστική ήταν η δήλωσή της ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν σκοπιμότητες (κωλυσιεργία δηλαδή). Επόμενο ήταν η συνήγορος να αντιδράσει και να πει στην πρόεδρο ότι με τις αιχμές της για σκοπιμότητες προσβάλλει και την ίδια.

Τελικά, η πρόεδρος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αιχμές κατά των συνηγόρων υπεράσπισης και να ζητήσει από τον εισαγγελέα να τοποθετηθεί επί του αιτήματος της Μ. Δαλιάνη. Ο εισαγγελέας πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση και το τρομοδικείο συμφώνησε. Ετσι, η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 14 Ιούνη.
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013