Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:25
3η Δίκη ΣΠΦ
Μπορεί η δίωξη για συμμετοχή στη ΣΠΦ να κηρύχτηκε απαράδεκτη, όμως το τρομοδικείο που δίκαζε την υπόθεση του Χαλανδρίου για μια σειρά πολιτικούς κρατούμενους ήταν αποφασισμένο να τους ρίξει τις μεγαλύτερες ποινές, χωρίς να διστάσει να κουρελιάσει και το νόμο και τη νομολογία των ίδιων των τρομοδικείων.
Πλήρες άρθρο...
Μετά τις πολύ βαριές καταδίκες σε βάρος των πολιτικών κρατούμενων, το τρομοδικείο με πρόεδρο την Μ. Τζανακάκη και εισαγγελέα τον Σ. Μπάγια συνεδρίασε για να αποφασίσει για την επιμέτρηση του χρόνου προφυλάκισης και την απόδοση ή μη των κατασχεθέντων αντικειμένων.
Πλήρες άρθρο...
«Ασορτί» με τις προκλητικές καταδίκες ήταν η απόφαση επί των ποινών στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού με προεδρεύουσα την Μ. Τζανακάκη. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισαγγελική πρόταση, η οποία κινήθηκε στο αναμενόμενο για έναν κατασταλτικό κρατικό μηχανισμό πλαίσιο.
Πλήρες άρθρο...
Η συνεδρίαση, στην οποία θα γινόταν συζήτηση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους αγωνιστές, μετά τις προκλητικές καταδίκες του τρομοδικείου, διακόπηκε μετά την ανάγνωση του απουσιολόγιου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης Φρ. Ραγκούση.
Πλήρες άρθρο...
Με την ολοκλήρωση της αγόρευσης του συνήγορου υπεράσπισης Φρ. Ραγκούση ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της τρομοδίκης με πρόεδρο την Μ. Τζανακάκη και εισαγγελέα τον Σ. Μπάγια και την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη το τρομοδκείο θα εκδώσει την καταδικαστική του απόφαση.
Πλήρες άρθρο...
Πριν ξεκινήσει την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Φρ. Ραγκούσης η πρόεδρος του τρομοδικείου διάβασε απόσπασμα της απόφασης 3390/2014 του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αφορά την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό και αναφέρεται στον Γιάννη Μιχαηλίδη: «Κηρύσσει τον Γιάννη Μ
Πλήρες άρθρο...
Συντριπτικές απαντήσεις στην έωλη επιχειρηματολογία του εισαγγελέα Σ. Μπάγια έδωσαν οι δικηγόροι Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής, συνήγοροι υπεράσπισης του Κώστα Σακκά και της Στέλλας Αντωνίου. «Οποια θέση και να πάρετε απέναντι στα φρονήματα, στο λόγο και τις σκέψεις των κατηγορουμένων, εσείς εδώ καλείστε να δικάσετε αυτούς τους 19 ανθρώπους στους οποίους αποδίδεται ένα βαρύτατο κατηγορητήριο», είπε εισαγωγικά η Μ.
Πλήρες άρθρο...
Η συνεδρίαση άρχισε στις δύο παρά τέταρτο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τακτικής εφέτη. Αγόρευσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κ. Παπαδόπουλου, Θ.Μαντάς. Ο συνήγορος είπε εισαγωγικά, ότι με την αγόρευσή του ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία ελέγχου της παραβατικότητας του εντολέα του Κ.
Πλήρες άρθρο...
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης Δημήτρη Κατσαρή και Αννυς Παπαρρούσου συνεχίστηκε η δίκη στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού. Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου από την πρόεδρο Μ. Τζανακάκη και το πρόβλημα εκπροσώπησης που δημιουργήθηκε για δύο πολιτικούς κρατούμενους, έγινε μια σύντομη διακοπή και με την επανάληψη της συνεδρίασης πρώτος πήρε το λόγο ο Δ.
Πλήρες άρθρο...
Στη συνεδρίαση αγόρευσε ο Σπ. Φυτράκης, συνήγορος υπεράσπισηςτου Χ. Χατζημιχελάκη.Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας ζήτησε να κηρυχθεί απαράδεκτη η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Χ. Χατζημιχελάκη για συμμετοχή στη ΣΠΦ, λόγω εκκρεμοδικίας, και να απαλλαγεί για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας και του διευθυντικού ρόλου.
Πλήρες άρθρο...