Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:58
Το ταξίδι ξεκινά Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 8 ακριβώς. Το ένα από τα δύο μετασκευασμένα ελληνικά ψαροκάικα ξεκινά το ταξίδι του προς τη Γάζα. Συγκυρία σημαδιακή ίσως: οι τελευταίοι που μας αποχαιρετούν στο ντόκο είναι μερικοί άραβες αλιεργάτες ελληνικών ψαροκάικων.
Πλήρες άρθρο...
Κλείνοντας τη σειρά των ρεπορτάζ από το ιστορικό ταξίδι στη Γάζα, θα επανέλθουμε σ’ ένα θέμα που θέσαμε στην αρχή, για να το δούμε από μια άλλη σκοπιά που, κατά τη γνώμη μας, έχει ιδιαίτερη σημασία για το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.
Πλήρες άρθρο...
Είδαμε στο πρώτο άρθρο αυτής της σειράς, ότι ο κατάπλους των δυο ελληνικών καϊκιών της διεθνούς αποστολής του Free Gaza Movement στο λιμάνι της Γάζας, για πρώτη φορά από το 1967, χαρακτηρίστηκε –και ήταν– ένα ιστορικό γεγονός, που έγινε δεκτό με ντελίριο ενθουσιασμού από τον παλαιστινιακό λαό.
Πλήρες άρθρο...
Η Γάζα είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, όπως είδαμε στο προηγούμενο φύλλο. Μια ανοιχτή φυλακή στην οποία εφαρμόζονται μέθοδοι επιστημονικής γενοκτονίας του πληθυσμού, ειδικά από τότε που ο αποκλεισμός έσφιξε, προκειμένου να γκρεμιστεί από την εξουσία η κυβέρνηση της Χαμάς.
Πλήρες άρθρο...
Το γεγονός είναι πλέον γνωστό: μια διεθνής αποστολή, αποτελούμενη από 44 ανθρώπους 17 διαφορετικών εθνικοτήτων, κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας. Τα δυο ελληνικά καΐκια στα οποία επέβαινε είναι τα πρώτα πλοία που κατέπλευσαν στη (και μετά από μερικές μέρες απέπλευσαν από τη) Γάζα από το 1967.
Πλήρες άρθρο...