Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 05:41
Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

1η συνεδρίαση

9/2/2004

Η πρόθεση να υποβαθμιστεί η «δίκη του ΕΛΑ» φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα της. Τα ΜΜΕ έστειλαν πολύ λιγότερο κόσμο στην κάλυψη της δίκης, ενώ ακόμη και η υποδομή που εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους ήταν σε άθλια κατάσταση. Εκτός των άλλων, οι παράγοντες της δίκης και οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα πρακτικά που απομαγνητοφωνούνταν καθημερινά στη «δίκη της 17Ν».
Πλήρες άρθρο...

2η συνεδρίαση

10/2/2004

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας καταναλώθηκε από τον εισαγγελέα που ολοκλήρωσε την ανάγνωση του κατηγορητήριου, χωρίς να τον παρακολουθεί κανένας.    Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στους κατηγορούμενους για να κάνουν τις πρώτες δηλώσεις τους επί της κατηγορίας.
Πλήρες άρθρο...

3η συνεδρίαση

11/2/2004

Η  μέρα ξεκίνησε με το θέμα των πρακτικών, το οποίο έθεσε ο Χρήστος Τσιγαρίδας. Είπε πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πρακτικά στη διάθεση των κατηγορούμενων, των συνηγόρων και των δημοσιογράφων και να μπορεί ο καθένας να λέει και να γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντίκρουσης των ανακριβειών.
Πλήρες άρθρο...

4η συνεδρίαση

12/2/2004

Πριν αναφερθούμε στην σημερινή διαδικασία της δίκης να σταθούμε στην κατάληξη που είχε το κάλεσμα του Ζερμπομπεάκου σε απολογία του Γιάννη Σερίφη και του Νώντα Σκυφτούλη.   Ο Γιάννης Σερίφης εμφανίστηκε στο γραφείο του ανακριτή με τον δικηγόρο του Σ. Φυτράκη, ο οποίος παρέδωσε στον ανακριτή μια γραπτή δήλωση του εντολέα του με την οποία ο Γ.
Πλήρες άρθρο...

5η συνεδρίαση

16/2/2004

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανακοίνωση από το δικαστήριο της απόφασής του επί της ένστασης για τη δημοσιότητα της δίκης. Το δικαστήριο, μετά την κριτική που δέχτηκε από μερίδα του τύπου για τη μη εκφώνηση αιτιολογίας κατά την απόρριψη της πρώτης ένστασης (για κακή σύνθεση), αποφάσισε να αλλάξει τακτική.
Πλήρες άρθρο...

6η συνεδρίαση

17/2/2004

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια δήλωση του Χρήστου Τσιγαρίδα, η οποία είναι η εξής:    "Ήθελα να πιστεύω πως δεν θα καταδικαστώ για τα φρονήματά μου. Μια χθεσινή τοποθέτηση της κ. Προέδρου και μια συμπληρωματική του κ. Εισαγγελέα, μου κλόνισε αυτή την πεποίθηση.
Πλήρες άρθρο...

7η συνεδρίαση

18/2/2004

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συνέχιση της συζήτησης για το «πολιτικό έγκλημα». Σε σύντομη δευτερολογία του ο Δ. Μπελαντής έδωσε συντριπτικές νομικές απαντήσεις στις απόψεις που εκφράστηκαν από την πολιτική αγωγή, όπως το «έτσι θέλω έτσι ορίζω», που απέδωσε ως αναφαίρετο προνόμιο του νομοθέτη ο Κατσαντ
Πλήρες άρθρο...

8η συνεδρίαση

19/2/2004

Με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε το λόγο ο Κώστας Αγαπίου για να τοποθετηθεί επί των ενστάσεων, είτε τις υπέβαλε είτε τις συνυπέγραψε είτε υποβλήθηκαν χωρίς να τις συνυπογράψει. Αναφερόμενος στην ένσταση περί αναρμοδιότητας, είπε ότι δεν την υπέβαλε, αλλά την υποστήριξε για λόγους αρχής.
Πλήρες άρθρο...

9η συνεδρίαση

25/2/2004

Μπήκε στην Τρίτη βδομάδα η «δίκη του ΕΛΑ» και το θέαμα της άδειας δικαστικής αίθουσας είναι απογοητευτικό. Μόνο λίγοι συγγενείς των κατηγορούμενων έρχονται καθημερινά για να τους συμπαρασταθούν κι αυτοί μαζί με τους δημοσιογράφους σπάνε τη μονοτονία των μπλε στολών των μπάτσων.
Πλήρες άρθρο...

10η συνεδρίαση

26/2/2004

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση του δημοσιογράφου-πράκτορα Βασίλη Ζήση. Τι εστί Ζήσης; Επαγγελματίας μάρτυρας. Εμφανίζεται σε δίκες πολιτικοοικονομικού ενδιαφέροντος για να προσφέρει τα φώτα του (Ειδικό Δικαστήριο, υπόθεση ριφιφί στην Τράπεζα Εργασίας, υπόθεση κυκλώματος των φυλακών, υπόθεση ΕΒΟ κ.
Πλήρες άρθρο...