Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:33
Προκηρύξεις-Έκτακτα φύλλα
Το κείμενο που ακολουθεί έχει αποτυπωθεί σε ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο, το οποίο διανέμεται από την «Κόντρα» σε χώρους δουλειάς (εργοστάσια, αμαξοστάσια, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.).Είναι μια μεγάλη καμπάνια που σκοπό έχει να θέσει στην εργατική τάξη όλα τα μεγάλα επίδικα της περιόδου που διανύουμε.
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε τη προκήρυξη σε pdf.   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ   H Mέρκελ το είπε καθαρά, σε συνέντευξή της την περασμένη Παρασκευή: «Το θέμα της μείωσης των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα πρέπει να λυθεί».
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε την ειδική έκδοση της «Κ» σε μορφή pdf. Αυτοδιαχείριση Εργατική απελευθέρωση ή τυρί στη φάκα του καπιταλισμού;   Το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της μεγαλύτερης στην μεταπολεμική ιστορία του παγκόσμιου καπιταλισμού, έθεσε και εξακολουθεί να θέτει ένα καίριο ερώτημα:
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε την προκήρυξη σε pdf. Σχέδιο «Αθηνά» Χαριστική βολή στο Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο  Μόνη διέξοδος ο ανυποχώρητος αγώνας για:Ελεύθερη Πρόσβαση σε μια Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Μόρφωση, Δουλειά για Ολους   Με μια συζήτηση-οπερέτα και φαστ-τρακ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επιχειρεί ο υπουργός Παιδείας να τελειώσει με το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο θα υλοποιηθεί με Προεδρικά Διατάγματα (ν.
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε την ειδική έκδοση της «Κ» σε μορφή pdf. Οι αραβικές εξεγέρσεις δύο χρόνια μετά Από τη σκοπιά του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση   Γιατί να κάνει κανείς μία εκδήλωση για την «αραβική άνοιξη»; Αποτελεί τόσο σημαντικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία της κοινωνικής απελευθέρωσης
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε την προκήρυξη σε pdf. Φτάσαμε σε μια ακόμη 24ωρη απεργία χωρίς να μάθουμε τα νέα μέτρα. Ποιος, όμως, μπορεί να πει ότι δεν τα ξέρει; Ξέρουμε τη φύση τους, ξέρουμε την προοπτική τους. Ξέρουμε και τα περισσότερα απ’ αυτά, γιατί τόσο καιρό τώρα φροντίζουν με τις «διαρροές» να φτιάχνουν κλίμα:   – Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ.
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε την προκήρυξη σε pdf. Εκλογές και πάλι. Ενα μήνα μετά τις προηγούμενες. Με διαφορετική διάταξη των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, με διαφορετική προπαγάνδα, με το ίδιο όμως ουσιαστικό περιεχόμενο. Μόνο που αυτό το περιεχόμενο μένει καλά κρυμμένο πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα, κάτω από τα ιλουστρασιόν προγράμματα, πίσω από την ομίχλη των συνθημάτων, των απατηλών υποσχέσεων, των ψεύτικων διλημμάτων.
Πλήρες άρθρο...
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ   Οι μάσκες έπεσαν, όπως θα έλεγε και ο Σαμαράς. Κάτω από την υπαγόρευση των ιμπεριαλιστών του γερμανογαλλικού άξονα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν, βάζοντας πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο, που επιβλήθηκε από τα ιμπεριαλ
Πλήρες άρθρο...
Κατεβάστε την προκήρυξη σε pdf. Ποιος αμφιβάλλει πλέον, ότι το κρατικό χρέος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καλολαδωμένο εργαλείο για την προώθηση και ολοκλήρωση της «κινεζοποίησης» των εργαζόμενων της Ελλάδας; Ποιος αμφιβάλλει πλέον, μετά τα τόσα «πακέτα» αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρω
Πλήρες άρθρο...
Ενα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημόνιου, όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι πολλοί, όμως, εκείνοι που προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, να κρύψουν την αλήθεια, να σπείρουν σύγχυση, να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό. Είναι οι ίδιοι που από τότε που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων και νέων βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στις πλατείες των πόλεων, άρχισαν ένα πρωτοφανές γλείψιμο, σε μια προσπάθεια αισχρής χειραγώγησης και αγωνιστικού ευνουχισμού αυτού του ρεύματος.
Πλήρες άρθρο...