Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 | 08:01
Εφετείο 17Ν

Εφετείο 17ΝPointer

45η συνεδρίαση

Δευτέρα, 13.3.06

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του Καραχάλιου, αστυνομικού της ασφάλειας του Πέτσου, που τραυματίστηκε στην ενέργεια. Ο Καραχάλιος ακολούθησε την πεπατημένη: «φούσκωμα» των συνεπειών της έκρηξης και… ολίγο μυστήριο. Μέχρι και απειλητικό τηλεφώνημα («είναι λίγα τα ψωμιά σας») είχε δεχτεί ο ίδιος. Προφανώς, εκείνοι που ήθελαν να χτυπήσουν τον Πέτσο, φρόντιζαν να τον προειδοποιήσουν για να πάρει τα μέτρα του! Ακόμη, είχε δει και ένα… μυστήριο περιπολικό στον τόπο της ενέργειας, που έσπευσε να απομακρυνθεί μόλις έγινε η έκρηξη!

Στα στοιχεία της συνωμοσιολογίας, που είχε θέσει και ο Πέτσος, επέμεινε με τις ερωτήσεις της η Δ. Βαγιανού, που εκπροσώπησε την υπεράσπιση Κουφοντίνα σ’ αυτή τη συνεδρίαση, λόγω κωλύματος των δύο συνηγόρων του. Ο πρόεδρος προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του μάρτυρα, ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κρίση αν υπήρξε συνωμοσία με συμμετοχή παρακρατικών κυκλωμάτων, όμως ο Δ. Κουφοντίνας ζήτησε να γίνει πλήρες ξεκαθάρισμα, με μια σύντομη δήλωσή του: Το αυτονόητο είναι ότι η Ε.Ο. 17Ν ήταν μια πολιτική οργάνωση και η αποτίμηση της δράσης της είναι αντικείμενο της πολιτικής Ιστορίας και της κοινωνικής Ιστορίας. Οποιαδήποτε αστυνομική αντίληψη, οποιαδήποτε συνωμοσιολογία, δεν έχει θέση εδώ.
 
Μετά το τέλος της κατάθεσης Καραχάλιου, ο Δ. Κουφοντίνας έκανε μια σύντομη δήλωση: «Οως προέκυψε από την κατάθεση του μάρτυρα, ανήκε σε μια ειδική υπηρεσία προστασίας επισήμων, με ειδικό οπλισμό, ειδική εκπαίδευση –μίλησε και για ασκήσεις- και θέλω να επαναλάβω εδώ πέρα τη ρητή και κατηγορηματική δήλωση της οργάνωσης, ότι τους απλούς αστυφύλακες δεν τους χτυπάμε».
 
Εισαγγελέας: κ. Κουφοντίνα, δηλαδή…
Κουφοντίνας: Να μη διαστρεβλώσετε τα λεγόμενά μου.
Εισαγγελέας: Δε διαστρεβλώνω…
Κουφοντίνας: Ακριβώς αυτά που είπα. Οπως προέκυψε από την κατάθεσή του, ανήκε σε ειδική υπηρεσία προστασίας επισήμων, σωματοφύλακες δηλαδή υψηλών προσώπων, με ειδικό οπλισμό, ειδική εκπαίδευση…
Εισαγγελέας: Αυτό ακριβώς, το συνεχίζω εγώ. Δηλαδή, οι απλοί αστυφύλακες δεν έχουν εκπαιδευτεί;, ποιοι είναι οι απλοί και ποιοι είναι οι άλλοι που προστατεύουν;
Κουφοντίνας: Μα σας είπα, ότι ρητά και κατηγορηματικά η οργάνωση έχει δηλώσει ότι τιους απλούς αστυφύλακες δεν τους χτυπάμε.
 
Στη συνέχεια αναγνώστηκαν τα έγγραφα της δικογραφίας και η υπόθεση διακόπηκε για τις 22 Μάρτη, για να καταθέσει ο δεύτερος φρουρός του Πέτσου.
 
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006