Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 01:42
Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
Την Τρίτη 29 Νοέμβρη συνεχίζεται η τρομοδίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα (δεύτερος βαθμός) και έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης. Στην προηγούμενη συνεδρίαση (Τρίτη,15 Νοέμβρη) εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες, δύο πολίτες και ένας αστυνομικός.
Πλήρες άρθρο...
Σήμερα (Τρίτη, 18 Οκτώβρη) συνεχίζεται η τρομοδίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα (δεύτερος βαθμός). Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 14 Οκτώβρη, εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες: δύο αστυνομικοί (ο ένας συνταξιούχος, πρώην διοικητής τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών), μια εκπρόσωπος της ΙΝΚΑ στην πλατεία Συντάγματος και ένας κλητήρας στο υπουργείο Οικονομικών.
Πλήρες άρθρο...
Την Τρίτη 4 Οκτώβρη συνεχίζεται στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών) η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Επαναστατικού Αγώνα, με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση (9 Σεπτέμβρη), εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες, κανένας από τους οποίους δεν αναγνώρισε οποιονδήποτε από τους τέσσερις κατηγορούμενους.
Πλήρες άρθρο...
Από τους εννέα μάρτυρες που προσήλθαν για να καταθέσουν στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού ούτε οι μισοί δεν είχαν να πουν κάτι ουσιαστικό που να μπορεί να στηρίξει το κατηγορητήριο. Οι μάρτυρες αφορούσαν την επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας, την έκρηξη έξω από την κατοικία Βουλγαράκη και την έκρηξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Πλήρες άρθρο...
Με τις πολιτικές δηλώσεις των κατηγορούμενων επί του κατηγορητήριου ξεκίνησε επί της ουσίας η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα σε δεύτερο βαθμό. Αρχικά, ο Νίκος Μαζιώτης διάβασε ένα εκτενές κείμενο της Πόλας Ρούπα, που ως γνωστόν δεν παρίσταται στη δίκη, καθώς έχει περάσει στην παρανομία και καταζητείται.
Πλήρες άρθρο...
Υπό την προεδρία του Γρ. Κουτσοκώστα συνεδρίασε σήμερα στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα δικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Αφού διαπιστώθηκε η παρουσία των κατηγορούμενων (πλην της Πόλας Ρούπα που έχει περάσει στην παρανομία) και των συνηγόρων τους, το τρομοδικείο ασχολήθηκε καταρχάς με το τύποις παραδεκτό των εφέσεων.
Πλήρες άρθρο...