Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:36
Εφετείο ΕΛΑ

Εφετείο ΕΛΑPointer

85η συνεδρίαση

Πέμπτη, 17.9.09

Δυο ανήψια του Α. Κανά, παιδιά των αδερφών του, ήρθαν να καταθέσουν ως μάρτυρες, όχι απλά για να υπερασπιστούν το θείο τους, αλλά για να καταθέσουν ένα σημαντικό στοιχείο.
 
Η Ιωάννα Κανά αναφέρθηκε στο δράμα του θείου της με την Κυριακίδου. Επιβεβαίωσε κι αυτή όλα όσα έχουν καταθέσει και άλλοι μάρτυρες, ενώ είχε μάθει ότι έφτασε στο σημείο να του ξεριζώσει μέσα σε μια νύχτα ακόμα και ένα νεοφυτεμένο αμπέλι. Το σημαντικότερο που κατέθεσε, όμως, ήταν η επαφή της με την πρώτη της ξαδέρφη Πολυξένη, κόρη του Κανά και της Κυριακίδου. Η μάρτυρας την πίεζε συνεχώς να έλθει να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του πατέρα της, όμως η απάντησή της ήταν πως αν προσέλθει, θα αθωώσει τον πατέρα της, όμως θα καταδικάσει τη μάνα της για ψευδομαρτυρία.
 
Ανάλογο διάλογο με την ξαδέλφη του είχε και ο Μανώλης Κανάς. Διάλογος που έγινε και μέσω SMS. Eστειλε μήνυμα στην ξαδέλφη του να καταθέσει υπέρ του πατέρα της, αυτή όμως του απάντησε, επίσης με SMS, ότι δε μπορεί να το κάνει γιατί θα καταδικάσει τη μάνα της. Επίσης, ο Μ. Κανάς κατέθεσε ότι σε έναν από τους πολλούς καυγάδες είχε ακούσει ο ίδιος την Κυριακίδου να λέει στο θείο του, ότι έχει τον τρόπο και τα μέσα να τον βάλει φυλακή σαν μέλος της 17Ν.
 
Οπως θυμόμαστε, στην πρώτη δίκη, ο Μ. Κανάς έτεινε προς την έδρα το κινητό του, λέγοντας ότι μπορούν να διαβάσουν το SMS που του είχε στείλει η ξαδέρφη του, όμως υπήρξε άρνηση, λες και δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ένα SMS είναι γνήσιο ή όχι.
 
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009