Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:29
Εφετείο ΕΛΑ

18η Συνεδρίαση

Παρασκευή, 19.12.2008

Αδοξα τέλειωσε η τελευταία συνεδρίαση του 2008. Η περιβόητη Τόγκα, μία εκ των «προθύμων» της τρομοϋστερίας, που από την αρχή της δίκης κρύβεται και της οποίας είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή, ειδοποίησε με φαξ το δικαστήριο, ότι δεν μπορεί να έρθει λόγω προβλημάτων υγείας και ότι θα έρθει αν την ειδοποιήσουν μια βδομάδα πριν! Ο  γραμματέας διευκρίνησε ότι δεν βρήκε την ίδια αλλά την αδελφή της που του είπε ότι έχει γυναικολογικά προβλήματα.
Πλήρες άρθρο...

1η συνεδρίαση (A)

Τετάρτη, 7.5.08

Τη διακοπή της συνεδρίασης για τις 21 Μάη  αποφάσισε το Β' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό τις δυο υποθέσεις του ΕΛΑ (πρωτοδίκως είχαμε μια καταδικαστική και μια αθωωτική απόφαση), λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε πριν μερικές μέρες ο Αρης Κωνσταντάκης, συνήγορος της Ειρ.
Πλήρες άρθρο...

1η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22.10.08

Αυτή είναι μια «υπόθεση τρομοκρατίας» και πρέπει να γίνει στις Φυαλακές Κορυδαλλού κι ας είναι ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι! Οι μάσκες έπεσαν, τα προσχήματα (δεν υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα στο Εφετείο) εγκαταλήφθηκαν και η «αντιτρομοκρατία» υπαγορεύει την απαίτησή της.
Πλήρες άρθρο...

2η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24.10.08

Κώλυμα στο πρόσωπο του τακτικού δικαστή Απόστολου Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε στη δίκη. Στις 9:30’ το πρωί η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκαν προφορικά για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο δικαστής, ο οποίος έχει ζητήσει 3 εβδομάδες αναρρωτική άδεια, και διέκοψε για τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να φτάσουν στο μεταξύ τα σχετικά έγγραφα.
Πλήρες άρθρο...

3η συνεδρίαση

Παρασκευή, 14.11.08

Η επανέναρξη της δίκης βρήκε τον ασθενήσαντα δικαστή στη θέση του (δικαιώθηκε, επομένως, η άποψη που είχε υποστηρίξει η υπεράσπιση και υιοθέτησε η πλειοψηφία του δικαστήριου) και στα χέρια της προέδρου ένα έγγραφο της Γραμματείας του Εφετείου, σύμφωνα με το οποίο δεν είναι δυνατή η διάθεση συνεχώς συγκεκριμένης αίθουσας του Εφετείου για τη διεξαγωγή της δίκης, διότι συνεδριάζουν άλλα δικαστήρια.
Πλήρες άρθρο...

4η συνεδρίαση

Τρίτη, 18.11.08

Η υπεράσπιση Αγαπίου δήλωσε ότι δεν στηρίζει τη συγκεκριμένη ένσταση (κακή σύνθεση του δικαστηρίου, διότι αξιολογεί ότι αποπροσανατολίζει και δημιουργεί καθυστέρηση. Τα νομικά άλματα που υπέστη ο κ. Αγαπίου μπορούν να αξιολογηθούν από οποιονδήποτε δικαστή. Η υπεράσπιση Αθανασάκη δήλωσε ότι έχει προσβάλει την παρεμπίπτουσα απόφαση της πρώτης δίκης για το συγκεκριμένο θέμα και γι’ αυτό θα τοποθετηθεί μόνο για το παραδεκτό των εφέσεων.
Πλήρες άρθρο...

5η συνεδρίαση

Τετάρτη, 19.11.08

Οπως αναμενόταν, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση για κακή σύνθεσή του, με την αιτιολογία, ότι η προεπιλογή δικαστών γίνεται μόνο επειδή η δίκη θα κρατήσει πολύ, ενώ απ’ αυτή τη διαδικασία δεν παραβιάζεται η αρχή του φυσικού δικαστή.   Η δεύτερη ένσταση που υποβλήθηκε αναφέρεται στην αναρμοδιότητα του δικαστήριου.
Πλήρες άρθρο...

6η συνεδρίαση

Παρασκευή, 21.11.08

Το θέμα των μηχανημάτων ελέγχου εκρηκτικών, από τα οποία οι πάντες πλην δικαστών, εισαγγελέων και αστυνομικών, περνούν καθημερινά κάμποσες φορές, δεχόμενοι ποσότητες ιοντίζουσας ακτινοβολίας, επανήλθε στο δικαστήριο, ύστερα από άρνηση του Α. Κανά να υποστεί αυτόν τον έλεγχο στην είσοδο.
Πλήρες άρθρο...

7η συνεδρίαση

Δευτέρα, 24.11.08

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ένσταση και για την έφεση του εισαγγελέα Ανδριωτέλλη κατά της αθωωτικής απόφασης της δεύτερης δίκης, επειδή δεν περιλαμβάνει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί ο νόμος.   Οταν κάποιος αθωώνεται και ξαναδικάζεται λόγω της έφεσης του εισαγγελέα, πρέπει διεξοδικά να εξηγείται που έσφαλε η προηγούμενη απόφαση, σημείωσε η Αλ.
Πλήρες άρθρο...

8η συνεδρίαση

Τρίτη, 25.11.08

Ο Ν. Δαμασκόπουλος, που έλειπε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσθεσε τη δική του επιχειρηματολογία ζητώντας να μη γίνει δεκτή η έφεση του εισαγγελέα, επειδή δεν περιλαμβάνει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους εισαγγελείς, οι οποίοι ουσιαστικά επανέλαβαν τον εα
Πλήρες άρθρο...