Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 22:36

ΕπικαιρότηταPointer

Οι σερίφηδες των φυλακών

Γράφαμε σε χτεσινό σημείωμά μας για τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών, που θα προσλαμβάνονται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, με προφανή στόχο να δημιουργηθεί ένα σώμα δεξιάς-ακροδεξιάς σύνθεσης, που θα λειτουργεί σαν πειθήνιο μαντρόσκυλο της πολιτικής ηγεσίας. Οπως μας ενημέρωσαν οι σύντροφοι που είναι επιφορτισμένοι με τη διανομή της «Κόντρας» στους συνδρομητές, υπήρξε επεισόδιο με πρωταγωνιστές κάποια απ’ αυτά τα «παλικάρια», που προσπάθησαν να εμποδίσουν την παράδοση του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας σε πολιτικούς κρατούμενους στον Κορυδαλλό.
 
Αυτή η δουλειά γίνεται χρόνια τώρα, κάθε εβδομάδα, καθώς η «Κόντρα» αποστέλλεται σε πολιτικούς κρατούμενους. Ουδέποτε υπήρκαν εμπόδια, δεδομένου ότι όλοι οι κρατούμενοι έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στον Τύπο. Οι φάκελοι παραδίδονται στην είσοδο της φυλακής και από εκεί προωθούνται από την υπηρεσία στους παραλήπτες τους. Τελευταία, όμως, τοποθετήθηκαν αστυνομικοί φρουροί στην είσοδο, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τις εφημερίδες, παρά την επιμονή του συντρόφου που τις πήγε.
 
Ο σύντροφος επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα, ο οποίος αναγκάστηκε να κατέβει και να παραλάβει ο ίδιος τις εφημερίδες! Οι τύποι αυτοί συμπεριφέρονται ήδη σαν σερίφηδες και δε θ’ αργήσει η ώρα που θα βάλουν μπουρλότο στις φυλακές. Οταν συμπεριφέρονται με μίσος ακόμα και στη διανομή του Τύπου, αντιλαμβάνεστε τι άλλο μπορεί να κάνουν.
Κυριακή 02 Αυγούστου 2020