Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 21:58

ΕπικαιρότηταPointer

Χιλιάδες τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Χιλιάδες κενά καταγράφονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπολογίζονται σε πάνω από 15.000 στη Γενική ΠΕ και 3.000 στην Ειδική Αγωγή (στοιχεία των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, «με βάση τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών»).
 
Αν υπολογίσει κανείς ότι οι «εκτιμήσεις» αυτές είναι πάντα υποβαθμισμένες (οι Περιφερειακοί Διευθυντές είναι πάντα άνθρωποι των εκάστοτε κυβερνήσεων), όπως επίσης και το γεγονός ότι χιλιάδες κενά προκύπτουν στη συνέχεια (παράλληλη στήριξη, άδειες εκπαιδευτικού προσωπικού, κ.λπ.), είναι σίγουρο ότι τα εκπαιδευτικά κενά μόνο στην Πρωτοβάθμια θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 25.000.
 
Τα «πρωτεία» κατέχουν οι μεγάλοι Δήμοι της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, αλλά και η η Αχαΐα, η Εύβοια, το Ηράκλειο Κρήτης, το Ρέθυμνο και βεβαίως τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, κ.ά.).
 
Αδήριτη, λοιπόν, ανάγκη οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και η γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας, στοιχεία που οι διαχειριστές του συστήματος και οι ιμπεριαλιστές δανειστές έχουν βάλει μόνιμα στον Προκρούστη. Ακόμη και αν και όταν γίνουν αυτοί οι περίφημοι 10.500 διορισμοί την επόμενη διετία (λέμε τώρα) θα είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020