Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 21:48

ΕπικαιρότηταPointer

Απλήρωτοι ήρωες

Ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ την 1η Ιούλη, που απευθύνεται στους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠΕ και κοινοποιείται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι οι επικουρικοί γιατροί που διορίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες εν μέσω κορονοϊού είναι ακόμα απλήρωτοι και όπως πληροφορούμαστε δεν θα έχουν πληρωθεί ούτε μέχρι το τέλος Ιουλίου. Θα είναι χωρίς μισθό και χωρίς υπερωρίες και δεν γνωρίζουμε πότε θα λυθεί το θέμα αυτό.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την μονιμοποίηση τους».

Οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» είναι απλήρωτοι, τρεις μήνες μετά την επί συμβάσει (και όχι μόνιμη) πρόσληψή τους. Ξέρουμε τι θα μας απαντήσουν: το ΕΣΠΑ καθυστερεί, δε θα τα χάσουν τα λεφτά τους, γραφειοκρατικά προβλήματα. Ναι, δε θα τα χάσουν τα λεφτά τους. Ομως ο μισθός είναι το μοναδικό έσοδο αυτών των εργαζόμενων. Η επί τόσους μήνες καθυστέρηση της καταβολής του είναι το μέτρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης γι' αυτούς που υποκριτικά χειροκροτούσε.

Από την άλλη, οι γιατροί αυτοί παραμένουν συμβασιούχοι, ενώ τα νοσοκομεία έχουν τεράστια κενά σε οργανικές θέσεις, τα οποία αυτή την περίοδο χάσκουν, καθώς παίρνουν γιατρούς από τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ και τους στέλνουν στα νησιά για να καλύψουν προσωρινά τις τρύπες στα εκεί κέντρα υγείας.
Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020