Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | 09:14

ΕπικαιρότηταPointer

Σιγά, μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από την άποψη της αστικής πολιτικής το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μωυσή και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ήταν αυτογκόλ. Και μόνο που ο Σκουρλέτης αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις στην ΕΣΗΕΑ και η Γεροβασίλη να διαφοροποιηθεί δημόσια, αντιλαμβανόμαστε ότι ο επιδιωκόμενος στόχος δεν πέτυχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αστικό κόμμα εξουσίας και έχει ανάγκη να τα 'χει καλά με το μιντιακό σύστημα και κυρίως με τα μεγαλο-παπαγαλάκια, τα οποία μπορούν ν' αλλάξουν αφεντικό και στρατόπεδα (δεν είδατε τις γλύκες της Τρέμη με τον Τσίπρα;). Είναι μάλιστα απορίας άξιο το γεγονός ότι διάλεξαν να βάλουν ως πρωταγωνίστρια μια νεαρή που παρίστανε την εκφωνήτρια ειδήσεων, αντί να βάλουν έναν που θα παρίστανε τον καναλάρχη.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα παραπάνω αφορούν το αστικό πολιτικό παιχνίδι και τις σχέσεις των κομμάτων εξουσίας με τους μιντιάρχες και τους ανθρώπους τους. Σε ό,τι μας αφορά, σ' εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν για το τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων, θα απαντήσουμε με τη γνωστή παροιμία: σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

Ολη τη φασαρία την έκαναν τα κραγμένα παπαγαλάκια. Αυτά που έχουν χάσει κάθε έννοια αυτοσεβασμού και διεκπεραιώνουν με φανατισμό τις εντολές των αφεντικών τους. Αλλοι εισπράττοντας παχυλή αμοιβή για τις υπηρεσίες τους και άλλοι παίρνοντας «τρεις κι εξήντα», αλλά με τη βεβαιότητα ότι η αμοιβή συνεχώς θα αυξάνεται, αν συνεχίσουν στην ίδια ρότα, γράφοντας ή εκφωνώντας, χωρίς να ντρέπονται, τα πιο χοντρά ψέματα, τις πιο αισχρές συκοφαντίες.

Οι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εκτίθενται, χωρίς να γίνονται παπαγαλάκια, με συμβιβασμούς μεν αλλά χωρίς αλητεία, είμαστε σίγουροι ότι δεν αισθάνθηκαν θιγμένοι. Γιατί την κρυάδα την έχουν πάρει εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε που πρωτοφωνάχτηκε και μετά έγινε κυρίαρχο το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Οι έντιμοι δημοσιογράφοι κατάλαβαν ότι ο εξισωτισμός του συνθήματος τους υποχρέωνε να κάνουν αυτοί το διαχωρισμό ανάμεσα σε αλήτες και ρουφιάνους, από τη μια, και σε δημοσιογράφους που σέβονται την αλήθεια, από την άλλη.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν δικαιούται για να ομιλεί». Μήπως επί των ημερών του δεν ήταν η ΕΡΤ κυβερνητική ντουντούκα; Μήπως δεν χρυσοπλήρωσε κάποια γνωστά παπαγαλάκια για να περνούν σε καθημερινή βάση τη δική του προπαγάνδα; Μήπως δεν ξεπήδησαν από το πουθενά κάτι απίθανοι εκδότες, στήνοντας μαγαζιά με την κρατική διαφήμιση; Μήπως δεν πήγε να κάνει το colpo grosso με τις άδειες των καναλιών (άλλο αν δεν του βγήκε); Οταν ο Τσίπρας έφτιαχνε με τα χεράκια του το εσπρεσάκι του Ψυχάρη, τι ακριβώς τιμούσε; Την έντιμη και αδέσμευτη δημοσιογραφία;

Φυσικά και απαιτούμε να δώσει ο Πέτσας στη δημοσιότητα τη διανομή των 20 εκατομμυρίων. Να δώσει και ο Τσίπρας τη λίστα διανομής της κρατικής διαφήμισης επί των ημερών του. Οχι πως περιμένουμε ότι μπορεί ν' αλλάξει τίποτα, όμως να φρεσκάρει ο ελληνικός λαός τις γνώσεις του γι' αυτό που ονομάζεται διαπλοκή και δημοσιογραφία καλοταϊσμένων παπαγάλων.
 
Κυριακή 28 Ιουνίου 2020