Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 06:59

ΕπικαιρότηταPointer

Εκεί που ρίχνουν σφαίρες στο ψαχνό χωρίς να δώσουν λογαριασμό!Μπορεί η εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου Aφροαμερικανού Τζoρτζ Φλόιντ να έχει γεμίσει με οργή τους λαούς όλου του πλανήτη και οι ΗΠΑ να βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα εξεγερτικό κύμα που είχαμε να δούμε εδώ και δεκαετίες, όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα ακόμα «πολιτισμένο» κράτος όπου οι μπάτσοι και οι στρατιώτες ρίχνουν σφαίρες στο ψαχνό χωρίς να δίνουν λογαριασμό.
 
Μιλάμε για τη «μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής», το Ισραήλ. Για πρώτη φορά στα χρονικά, καταδικάστηκε τον περσινό Οκτώβρη ένας στρατιώτης στην… αστρονομική ποινή φυλάκισης του ενός μήνα! Είχε εκτελέσει εν ψυχρώ έναν άοπλο 14χρονο  Παλαιστίνιο στις 13 Ιούλη του 2018, τη στιγμή που προσπαθούσε να σκαρφαλώσει για να περάσει το φράχτη που έχουν κατασκευάσει οι Σιωνιστές για να φυλακίσουν περιοχές της Δυτικής Οχθης. Ο δολοφόνος θα έμενε εντελώς ατιμώρητος, αν επί μήνες οι Παλαιστίνιοι δε διαδήλωναν μαζικά και δε συγκρούονταν με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με αποτέλεσμα να έχουν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις τους.
 
Οι δολοφονίες συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη την εν ψυχρώ εκτέλεση του  32χρονου Παλαιστίνιου, Ιγιάντ Χαΐρι, ο οποίος έπασχε από διανοητική διαταραχή. Η εκτέλεση έγινε το περασμένο Σάββατο από ισραηλινούς μπάτσους στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι στρατιώτες δικαιολόγησαν τη δολοφονία ισχυριζόμενοι ότι ο Χαΐρι  έφερε κρυμμένο όπλο, πράγμα που τελικά αποδείχθηκε ψέμα. Ο άνθρωπος ήταν άοπλος.
 
Ο υπουργός Πολέμου, Μπένι Γκαντζ, εξέφρασε τη λύπη του, δηλώνοντας μάλιστα ότι συμπάσχει με την οικογένεια του θύματος (όπως έκανε και ο Τραμπ), και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει έρευνα! Διαβεβαίωσε επίσης ότι το Ισραήλ θα προσπαθήσει να μειώσει αυτές τις απώλειες, συνεχίζοντας όμως να διατηρεί το νόμο και την τάξη. Ο Νετανιάχου δεν καταδέχτηκε να ψελλίσει ούτε κουβέντα για το… δευτερεύον αυτό ζήτημα. Αλλωστε, οι Παλαιστίνιοι είναι συλλήβδην… τρομοκράτες και η ασφάλεια του Ισραήλ δικαιολογεί και μερικές… παράπλευρες απώλειες, όπως τις χαρακτήριζαν οι Αμερικανοί στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και στις κατακτητικές τους εκστρατείες σε Ιράκ και Αφγανιστάν!
Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020