Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 05:27

ΕπικαιρότηταPointer

Ολοι/ες στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους!

Τετάρτη 3/6, 7μμ, ΣύνταγμαΟταν ο Τραμπ μεταφέρεται εσπευσμένα σε υπόγειο καταφύγιο μη τυχόν και μπουκάρουν στο Λευκό Οίκο οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές που τον έχουν περικυκλώσει.

Οταν σε πάνω από 40 πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, την οποία -παρά την πανδημία- αψηφούν χιλιάδες διαδηλωτές.

Οταν για πρώτη φορά μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Εθνοφρουρά κινητοποιείται σε τέτοια κλίμακα, με 5.000 άντρες της να καλούνται να ενισχύσουν την τοπική αστυνομία σε 15 Πολιτείες και άλλους 2.000 έτοιμους να επέμβουν.

Οταν αστυνομικά τμήματα και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες απ’ άκρη σ’ άκρη στις ΗΠΑ.

Οταν οι συλλήψεις είναι χιλιάδες (πάνω από 4.000 μέχρι τη Δευτέρα) κι έχουν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτοι νεκροί (δέκα τον αριθμό μέχρι στιγμής).

Οταν οι διαδηλωτές δεν σταματούν μια βδομάδα τώρα, παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, την άγρια καταστολή, τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες, φτάνοντας ακόμα και σε λεηλασίες που η «πολιτισμένη» Δύση έβλεπε μόνο σε χώρες σαν την Αργεντινή.Τότε πολλοί από τους «από κάτω» δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κυβερνούνται όπως πριν
. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ ήταν η σπίθα που έβαλε τη φωτιά, καθώς έρχεται να «δέσει» με την έκρηξη της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης εκατομμυρίων Αμερικανών (κυρίως Μαύρων και Ισπανόφωνων), σε μία περίοδο που «η Αμερική έγινε ξανά δυνατή».

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/35922.Εξεγερτικό-κύμα-σαρώνει-τις-ΗΠΑ
 
Τρίτη 02 Ιουνίου 2020