Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 06:12

ΕπικαιρότηταPointer

Ημέρα καριέρας εξ αποστάσεως

Ο έρωτας για την επαφή με τις επιχειρήσεις δεν κρύβεται και αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερή αξία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου πρωτοπορεί στον «εκσυγχρονισμό» (επώνυμες έδρες, κ.λπ.) και στα κονέ με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπως επιτάσσει η πολυδιαφημισμένη και μετρήσιμη στις αξιολογήσεις «εξωστρέφεια».

Τη φορά αυτή το Πανεπιστήμιο μας πληροφορεί ότι το Τμήμα Πληροφορικής του διοργανώνει «την πρώτη ηλεκτρονική ημερίδα καριέρας, που ‘’τηρεί τις αποστάσεις’’, αλλά πετυχαίνει την επαφή, σε συνεργασία με την εταιρία Deloitte την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020». Και ότι «πιστό στην πεποίθηση ότι η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας βοηθά τους φοιτητές να αποκτήσουν σιγουριά και ελπίδα για το επαγγελματικό τους μέλλον, διοργανώνει μια διαφορετική ημερίδα σταδιοδρομίας, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας».

Τι εστί Deloitte; Πρόκειται για αμερικανικό κολοσσό, μία από τις λεγόμενες «Big Four» πολυεθνικές επιχειρήσεις, με το μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο, με βάση τα έσοδα και το μεγαλύτερο σε αριθμό επαγγελματιών. Παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές, συμβουλευτικές υπηρεσίες, διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου και χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες με περισσότερους από 225.400 επαγγελματίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκτός από την ενίσχυση του πρεστίζ του, το ΑΠΘ θα ταΐσει με μπόλικο «σανό» και αυταπάτες τους φοιτητές που θα συμμετέχουν. 

Με την ανεργία να έχει φθάσει στα ύψη και εν μέσω πανδημίας να έχει «αγγίξει ταβάνι» και τις εργασιακές σχέσεις να έχουν πέσει στα τάρταρα, το δελτίο Τύπου του Πανεπιστήμιου μας πληροφορεί τα εξής: «Οι υπεύθυνοι της  Deloitte, η οποία έχει παράδοση στην επένδυση σε νέους επαγγελματίες, θα συζητήσουν με τους  φοιτητές το μέλλον της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας».
Σάββατο 30 Μαΐου 2020