Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 06:26

ΕπικαιρότηταPointer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΗΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Αντίσταση στη νέα φτωχοποίηση/κινεζοποίηση

«Δε συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις» το «πακέτο» που προτείνει η Κομισιόν στο Συμβούλιο της ΕΕ, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας, σε μια προσπάθεια να περιχαρακώσει τη σχετική συζήτηση.
Υποχρεώσεις μνημονιακού τύπου θα υπάρξουν, βέβαια, διότι πάντοτε υπήρχαν εντός ΕΕ (τι άλλο είναι τα αντιαγροτικά μέτρα της ΚΑΠ, τι άλλο είναι το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας και ο λεγόμενος χρυσός κανόνας;), όμως για την εργατική τάξη και την υπόλοιπη εργαζόμενη φτωχολογιά της Ελλάδας αυτή η συζήτηση είναι άνευ πρακτικής σημασίας.
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα ενίσχυσης της κεφαλαιοκρατίας, πρωτίστως της μονοπωλιακής

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην ΕΕ αναζητούνται «πακέτα» για να στηρίξουν τις καπιταλιστικές οικονομίες σε συνθήκες κρίσης. Τα «πακέτα» αυτά, όποια μορφή κι αν έχουν (δάνεια ή επιχορηγήσεις) κατευθύνονται κυρίως στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Στους μονοπωλιακούς ομίλους (την πρωτοκαθεδρία έχουν πάντοτε τα μονοπώλια του γερμανογαλλικού άξονα και οι θυγατρικές τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες), που στηρίζουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, ώστε να μην καταρρεύσουν στη διάρκεια της κρίσης.
ΣΕΛΙΔΑ 16

Σε ιδιώτες καπιταλιστές το μετρό της Θεσσαλονίκης

Εβαλε κράνος και μάσκα ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής και πήγε να κάνει το δικό του σόου στο υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης, μια μέρα πριν από τη μετάβαση του Μητσοτάκη. Η είδηση δεν ήταν ότι το έργο θα παραδοθεί το 2023 (αυτό είναι γνωστό). Ούτε ότι η κατασκευή δε θα γίνει με τις αρχαιότητες στη θέση τους, αλλά με την αφαίρεσή τους και την επαναφορά μέρους αυτών (κι αυτή η επιλογή των εργολάβων είναι επίσης γνωστή). Η είδηση που έδωσε ο Καραμανλής ήταν ότι ο φορέας λειτουργίας του μετρό θα προκύψει από διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό που μέχρι τώρα άφηναν απλώς ανοιχτό, έλεγαν ότι το εξετάζουν κτλ, τώρα το ανακοίνωσαν επίσημα.
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Εθνικιστικό ντελίριο για να σκεπαστεί η ταξική πολιτική

Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο στον Εβρο, μάλλον θα έπρεπε να το εφεύρουν. Γιατί μια γερή δόση εθνικιστικής υστερίας μπορεί να λειτουργήσει πάντοτε ως κοινωνικό καταπραϋντικό. Και το χρειάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για έναν λαό ο οποίος βγαίνει από το φόβο της πανδημίας του κοροναϊού SARS-COV-2 και αντιμετωπίζει με απόγνωση την πανδημία των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.
ΣΕΛΙΔΑ 9

ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράζει «πέτσινα» λεφτά, ορκίζεται πίστη στην ΕΕ

Ο Τσακαλώτος χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» τις ανακοινώσεις της Φον ντερ Λάιεν, διότι «είναι σημαντικό το πρόγραμμα να βασίζεται σε μεταβιβάσεις πόρων και όχι μόνο δάνεια, να αυξάνεται ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός πολύ περισσότερο από τις αρχικές προτάσεις και να υπάρχει το στοιχείο της αμοιβαιοποίησης». Σημειώνει μόνο ότι «υπάρχουν ακόμη γκρίζες ζώνες, όπως για παράδειγμα το αν και πόσο θα υπάρχουν αιρεσιμότητες, και πάνω από όλα δεν ξέρουμε την ένταση των αντιστάσεων που θα προβάλουν κάποιες από τις χώρες του Βορρά, που δεν έχουν μάθει τίποτα από την κρίση του 2009 ή τη σημερινή κρίση».
ΣΕΛΙΔΑ 3

Αντιπαράθεση σε προεκλογικό φόντο

Σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο δεν περιμένεις fairplay μεταξύ των αστικών κομμάτων εξουσίας. Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Τσίπρας οργανώνει στο Ζάππειο φιέστα παρουσίασης του «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ», που υποτίθεται πως είναι η προοδευτική απάντηση στο συντηρητικό κυβερνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Μητσοτάκης φρόντισε να κανονίσει προσωπική του συνέντευξη στη Ζαχαρέα (σύζυγο του επανακάμψαντος στα κοινοβουλευτικά έδρανα της ΝΔ Ρουσόπουλου).
ΣΕΛΙΔΑ 3

Φαστ τρακ διαδικασίες στην Προανακριτική

Η νεοδημοκρατική πλειοψηφία στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλου έδειξε τις προθέσεις της να κινηθεί με «φαστ τρακ» διαδικασίες στη δεύτερη φάση (μετά τη διεύρυνση του κατηγορητήριου, που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής), καλώντας τον Παπαγγελόπουλο και την τριπλέτα του Τύπου (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου) να καταθέσουν ως ύποπτοι και απορρίπτοντας τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν οι τέσσερις ως μάρτυρες και επιπλέον να κληθούν μια σειρά άλλοι μάρτυρες
ΣΕΛΙΔΑ 7

ΥΓΕΙΑ

Ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία ανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Νέα ιδεολογική επένδυση για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία βρήκε ο Μητσοτάκης. Και δεν είναι τυχαίο ότι την έριξε στην πιάτσα τώρα, που υπάρχει μια καλή εικόνα στον κόσμο για το δημόσιο σύστημα υγείας. Γι' αυτό και ο Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στη Ζαχαρέα, πρώτα ξεκίνησε από τις υποκριτικές κολακείες: 
ΣΕΛΙΔΑ 3

Αντί να κάνουν προσλήψεις, μετατάσσουν γιατρούς από το κέντρο στα νησιά!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Υγείας παίρνει γιατρούς από νοσοκομεία της Αθήνας και τους στέλνει στα νησιά για να επανδρώσουν τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου!
ΣΕΛΙΔΑ 3

Αηδιαστικό σόου με φουσκωτά

Φουσκωτά γνωστής ΜΚΟ, με τον Αρκουμανέα on board, εξέδραμαν με πολλά ταρατατζούμ σε τέσσερα κυκλαδονήσια (Μήλο, Κίμωλο, Σίκινο, Φολέγανδρο) για να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για CoviD-19. Ακολούθησε το αναμενόμενο τηλεοπτικό σόου: τα φουσκωτά να καταφθάνουν στο λιμάνι της Μυκόνου, μια κάμερα να τραβάει από τη στεριά και μία από το δεύτερο στη σειρά φουσκωτό και μετά τον Αρκουμανέα να κάνει δηλώσεις για την «εγρήγορση» στην οποία βρίσκεται ο ΕΟΔΥ, για τους κατοίκους και τους τουρίστες που πρέπει «να αισθάνονται ασφαλείς». 
ΣΕΛΙΔΑ 7

Για να μη γίνουν τα οδοντιατρεία υγειονομικές βόμβες

Επειδή όλοι έχουμε πάει στον οδοντίατρο, ξέρουμε πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο μέρος της οδοντιατρικής πράξης γίνεται με αερότορ που ψύχεται με νερό, με αποτέλεσμα ένα νέφος σταγονιδίων να απλώνεται γύρω από τον ασθενή, τον οδοντίατρο και το βοηθό του (αν έχει βοηθό). Ακούσατε, μήπως τον Τσιόδρα να λέει κάτι για τα οδοντιατρεία; Ούτε λέξη. Εχοντας τη βοήθεια των ελεγχόμενων από τη Δεξιά συνδικαλιστικών οργάνων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι «ενσωματωμένοι» στην πολιτική της επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν (και εξακολουθούν να κρύβουν) το πρόβλημα που δημιουργείται στα οδοντιατρεία, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες».
ΣΕΛΙΔΑ 13

Αντί να βάλουν σε καραντίνα την Cosco τη βοήθησαν στη συγκάλυψη

Από τα ίδια τα έγγραφα που έστειλε στο προσωπικό της η Cosco, αποδείχτηκε καθαρά ότι οι κινέζοι αποικιοκράτες συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει, ενώ το ελληνικό κράτος τους κάνει πλάτες για να συμπεριφέρονται ασύδοτα και να μην τηρούν τους κανόνες ακόμα και σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση των κινδύνων από τον κοροναϊό SARS-COV-2.
ΣΕΛΙΔΑ 12

Ξεδιάντροποι ψεύτες Μητσοτάκης και Τσιόδρας

Ο Μητσοτάκης είπε τα παραπάνω στις 25 Μάη, ο Τσιόδρας στις 26 Μάη. Και το ερώτημα είναι: δεν ντρέπονται οι παλιοψεύτες; Ποντάρουν στο τετράμηνο-πεντάμηνο που μεσολάβησε. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει τα πάντα. Ας ξαναθυμίσουμε, λοιπόν, αυτά που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.
ΣΕΛΙΔΑ 14

Δεν πρόκειται μόνο για υποκρισία

Οι δεσποτάδες είχαν ανακοινώσει ότι θέλουν να γιορτάσουν το Πάσχα στις 26 Μάη. Η κυβέρνηση τους επέτρεψε ν’ ανοίξουν τα «μαγαζιά» τους πιο πριν. Και να κάνουν κανονικότατα λειτουργίες. Με περιορισμό σε όσους θα μπορούν να μπουν μέσα στο ναό και τήρηση των αποστάσεων. Κανένα πρόβλημα για το ιερατείο. Εχει κι απέξω χώρο το μαγαζί. Κι όταν έρθει η ώρα της μεταλαβιάς, μπαίνουν στην ουρά οι μέσα και οι έξω και μεταλαβαίνουν με το ίδιο κουτάλι!
ΣΕΛΙΔΑ 11

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νόμος 4685/2020: Αντιδασικό τερατούργημα 

Ο Χατζηδάκης θα πάθει ό,τι έπαθαν Σταθάκης και Φάμελλος

Στις 15 Μάη, αρχίσαμε να αναφερόμαστε στην παράγραφο 13 του άρθρου 48 του αντιδασικού πολυνόμου 4685/2020 του Χατζηδάκη, με την οποία επιχειρείται πάλι η νομιμοποίηση παράνομα ξεχερσωθέντων δασών, παρά το γεγονός ότι δύο φορές το ΣτΕ έκρινε ότι οι υπουργικές αποφάσεις των Σταθάκη και Φάμελλου, με τις οποίες επιχειρήθηκε αυτή η νομιμοποίηση, είναι αντισυνταγματικές.
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα πάντα ξεπλένει η επίκληση της «ατομικής ευθύνης»

Ο Τσιόδρας έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του την ανάγκη για την προσωπική του αποστασιοποίηση από ό,τι ήθελε να συμβεί με την ταχύτατη, πέρα από τους αρχικούς «προσεκτικούς» μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς (για τους οποίους οι ίδιοι μας είχαν «γανώσει» την κεφαλή), «επιστροφή στην κανονικότητα».
ΣΕΛΙΔΑ 10

Οι Σουηδοί παραδέχονται ότι ποτέ δεν έκαναν επιδημιολογικές μελέτες σε παιδιά

Καταρρέουν τα «επιχειρήματα» Τσιόδρα

Ας θυμηθούμε τι ισχυριζόταν ο Τσιόδρας στις 29 του Απρίλη, ημέρα που ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αναφερόμενος σε πληθυσμιακές μελέτες στη Σουηδία: «Και έκτον, δεδομένα από πληθυσμιακές μελέτες στην Ιταλία, την Ισλανδία και τη Σουηδία, δείχνουν ότι τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μεταδόσεως της νόσου».
ΣΕΛΙΔΑ 11

Τα σχολεία στους Δήμους;

Ενα γνωστό κακοπαιγμένο έργο

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ» και τίτλο άρθρου «Στους Δήμους περνούν Κέντρα Υγείας, Γυμνάσια και Λύκεια», τα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» (23-24 Μαΐου 2020) προαναγγέλλουν ένα κακοπαιγμένο έργο που η εκπαίδευση, δυστυχώς, το έχει ξαναδεί επί υπουργίας Γιωργάκη Παπανδρέου (1994-1995) και το έχει αποτρέψει με σκληρό, αποφασιστικό και μαζικό αγώνα.
ΣΕΛΙΔΑ 10

Ημέρα καριέρας εξ αποστάσεως

Ο έρωτας για την επαφή με τις επιχειρήσεις δεν κρύβεται και αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερή αξία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου πρωτοπορεί στον «εκσυγχρονισμό» (επώνυμες έδρες, κ.λπ.) και στα κονέ με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπως επιτάσσει η πολυδιαφημισμένη και μετρήσιμη στις αξιολογήσεις «εξωστρέφεια».
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Αντιμίλησες σε μπάτσο; Σε σαπίζουν στο ξύλο

Εννιά ράμματα στο κεφάλι έκανε νεαρός άντρας, ο οποίος χτυπήθηκε ανελέητα από άνδρες της ΔΙΑΣ στα Σεπόλια, επειδή τους αντιμίλησε, όταν του έκαναν παρατήρηση (επειδή δε φορούσε κράνος είπαν)! Επειδή τα ράμματα δε διαψεύδονται, οι μπάτσοι είχαν έτοιμη την εξήγηση: «όταν του φορέσαμε χειροπέδες, αυτός αντέδρασε και έπεσε πάνω στις μηχανές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί»!
ΣΕΛΙΔΑ 12

Στα σκαριά νέες εξώσεις για τους πρόσφυγες

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζονται στις δομές φιλοξενίας όλης της χώρας οι διαδικασίες για τη μαζική έξωση προσφύγων που έχουν αναγνωριστεί ή έχουν λάβει τελεσίδικη απορριπτική απόφαση. Είναι και το τάιμινγκ εξαιρετικό, δεδομένης της ανάληψης καθηκόντων των νέων… φερέλπιδων διοικητών που διορίστηκαν ήδη και περιμένουν να επιδείξουν έργο.
ΣΕΛΙΔΑ 11

Κατάλληλοι άνθρωποι σε ταιριαστή «δουλειά»

Περίμενε κανείς να συμβεί κάτι διαφορετικό; Αν δεν υπήρχε ο ακροδεξιός του Πύργου, που έχει γράψει το ισλαμοφοβικό πόνημα «Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη», το οποίο εξέδωσε εκδοτικό που εκδίδει φασιστικά βιβλία, ίσως να μη γινόταν τόσο μεγάλη συζήτηση. Οπως δεν έγινε και όταν έκανε διορισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας σε τέτοιες έμμισθες θέσεις αποτυχόντες πολιτευτές και άλλα κομματικά στελέχη. Ετσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Υπάρχουν στελέχη του κομματικού μηχανισμού που πρέπει να βολευτούν σε κρατικές θέσεις. Και είναι ευτυχής συγκυρία ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει και θέσεις που παλαιότερα δεν υπήρχαν, όπως οι θέσεις διοικητών στις «δομές» προσφύγων.
ΣΕΛΙΔΑ 13

Βασανιστές και προβοκάτορες

Δεν υπήρχε περίπτωση, μετά την επανέναρξη απεργίας πείνας και δίψας, να μη μεταφερθεί ο Βασίλης Δημάκης στο κελί του, στο συγκρότημα των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.
Τι έμεινε απ' αυτή την ιστορία; Ο βασανισμός ενός κρατούμενου για λόγους εκδικητικότητας και επίδειξης εξουσιαστικού αυταρχισμού. 
ΣΕΛΙΔΑ 11

ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή

Η ταξική διαχείριση της πανδημίας προκαλεί πείνα και διαδηλώσεις

Η λέξη «HAMBRE» (πείνα) που βλέπετε στη φωτογραφία εμφανίστηκε σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο. Κτίριο που ανήκει στην τηλεφωνική εταιρία. Οι καλλιτέχνες που κατόρθωσαν να εμφανίσουν το μήνυμα, χρησιμοποιώντας την τεχνική της προβολής εικόνων σε κτίρια, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με το νέο κοροναϊό. Η εικόνα δεν έμεινε για πολύ.  Η αστυνομία την «έσβησε» ρίχνοντας φως με προβολείς. Δεν έσβησε όμως την πείνα, ούτε την οργή χιλιάδων Χιλιανών για την κυβερνητική αδιαφορία για τους «κολασμένους» των φτωχών προαστίων της πρωτεύουσας.
ΣΕΛΙΔΑ 5

Στο βούρκο της κρίσης η Ε.Ε. και οι εργαζόμενοί της

 Η ταξική απάντηση πρώτιστο καθήκον

Η μείωση του ΑΕΠ των χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει το 7.75% αυτόν το χρόνο και αν τα lockdown συνεχιστούν δύο μήνες ακόμα, η μείωση μπορεί να φτάσει και το 14%, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle (βλ. https://www.dw.com/en/coronavirus-eu-faces-recession-of-historic-proportions/a-53354064). Για το σύνολο της Ε.Ε. η μείωση του ΑΕΠ αναμένεται να είναι της τάξης του 7.5%.
ΣΕΛΙΔΑ 4

Στα σκαριά συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Χαμάς και σιωνιστών

Τους τελευταίους μήνες έχουν ενταθεί οι συζητήσεις για μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Χαμάς και σιωνιστών. Την 1η Απρίλη, ο ισραηλινός υπουργός Πολέμου, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αν η Χαμάς δεχόταν να επιστρέψει τα λείψανα των δυο ισραηλινών στρατιωτών, που κρατάει από τη σιωνιστική εισβολή στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014. Ο ισραηλινός στρατός τους θεωρεί νεκρούς και απαιτεί την επιστροφή των λειψάνων τους, ενώ η Χαμάς έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι οι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν και παραμένουν ζωντανοί, ζητώντας να τους ανταλλάξει με παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
ΣΕΛΙΔΑ 5

Ποια ισότητα;

Στη Βρετανία δεν ασχολούνται (προς το παρόν τουλάχιστον) με τη στρατηγική της «ανοσίας αγέλης», που επέλεξε αρχικά η κυβέρνηση Τζόνσον (με τη σύμφωνη γνώμη των κορυφαίων υγειονομικών συμβούλων της), με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες θάνατοι ηλικιωμένων και ανθρώπων με προβλήματα υγείας, αλλά με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος εν μέσω του lockdown και ενώ ο ίδιος είχε συμπτώματα CoviD-19 και η σύζυγός του είχε διαγνωστεί με τον ιό, ταξίδεψε δυο φορές 418 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο.
ΣΕΛΙΔΑ 4

Σάντερς όπως Μπάιντεν

Οταν την άνοιξη του 2015 ο «ανεξάρτητος» Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να διεκδικήσει την αμερικάνικη προεδρία απέναντι στον Τραμπ, στις εκλογές του 2016, το στέλεχος των σοσιαλδημοκρατών Πρασίνων, Μπρους Ντίξον είχε δηλώσει ότι ο ρόλος του Σάντερς δεν ήταν εξαρχής άλλος από το να μαζέψει τις «αριστερόστροφες» ψήφους, κυρίως των μειονοτήτων, καλλιεργώντας την εικόνα του προοδευτικού φιλολαϊκού κόμματος για τους Δημοκρατικούς.
ΣΕΛΙΔΑ 5

Πολιτικά παιχνίδια και ανταγωνισμός συμφερόντων

Μια σύγκρουση ανάμεσα στον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας και στον χρι-στιανοκοινωνιστή πρωθυπουργό  της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δεν επέτρεψε στη γερμανική κυβέρνηση να αποφασίσει την άρση της απαγορευτικής ταξιδιωτικής οδηγίας, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε ετοιμάσει ο Μάας. Η λήψη απόφασης παραπέμφθηκε στο τακτικό υπουργικό συμβούλιο στις 3 Ιούνη.
ΣΕΛΙΔΑ 5

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εναρμονισμένος με την ερυθρόλευκη «γραμμή»

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Αυγενάκης μετά την επιστολή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ σχετικά με τις εκλογές στην ΕΠΟ. Οι διεθνείς ομοσπονδίες επί της ουσίας «αδειάζουν» την κυβέρνηση και ζητούν να γίνουν οι εκλογές εντός του καλοκαιριού, όπως προβλέπει η συμφωνία του Γενάρη.
ΣΕΛΙΔΑ 14
 
Παρασκευή 29 Μαΐου 2020