Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 06:46

ΕπικαιρότηταPointer

Ξεδιάντροποι ψεύτες Μητσοτάκης και Τσιόδρας

Μητσοτάκης (στη Ζαχαρέα): «Από τον Ιανουάριο παρακολουθούσαμε την εξέλιξη του κορονοϊού στην Κίνα, και στις πρώτες επικοινωνίες που είχα με τον Σωτήρη ήταν απολύτως βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα εξελισσόταν σε πανδημία».
 
Τσιόδρας (σε τηλεοπτικό μονόλογο): «Στις αρχές Ιανουαρίου έγινε η πρώτη αναφορά για τον ιό στην συνάντηση των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και μάλιστα, όταν αναφερθήκαμε στο νέο ιό σαν μια πιθανή σημαντική απειλή, αντιμετωπίσαμε κάποια σκληρή κριτική, γιατί πράγματι τα έως τότε λίγα δεδομένα δεν αρκούσαν για να τεκμηριωθεί μία σοβαρή για τον κόσμο απειλή».
 
Ο Μητσοτάκης είπε τα παραπάνω στις 25 Μάη, ο Τσιόδρας στις 26 Μάη. Και το ερώτημα είναι: δε ντρέπονται οι παλιοψεύτες;
Ποντάρουν στο τετράμηνο-πεντάμηνο που μεσολάβησε. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει τα πάντα. Ας ξαναθυμίσουμε, λοιπόν, αυτά που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.
 
Στις 30 του Γενάρη, ο ΠΟΥ (με το γνωστό βρόμικο ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας του νέου κοροναϊού) αναγκάζεται να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο». Οπως έχουμε αποκαλύψει, είχε όλα τα δεδομένα για να κηρύξει πανδημία, αλλά δεν το έκανε. Εμεινε μια βαθμίδα κάτω από την πανδημία, για να μη διαταράξει την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία. Πάντως, έκανε μια σοβαρή προειδοποίηση.
Μια μέρα μετά, στις 31 του Γενάρη, ο Κικίλιας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Αρκουμανέα (οικονομολόγος-μάνατζερ είναι, όχι γιατρός) επισκέφτηκαν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου και βγαίνοντας έκαναν δηλώσεις.
 
Οι δηλώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/6655-dhlwseis-ypoyrgoy-ygeias-basilh-kikilia-kai-proedroy-eody-panagiwth-arkoymanea-meta-th-synanthsh-toys-me-ton-prwthypoyrgo-kyriako-mhtsotakh-sto-megaro-maksimoy). Τις έχουν «σουλουπώσει», όπως θα δούμε, όμως και πάλι είναι ενδεικτικές της εγκληματικής αδιαφορίας με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε την απειλή μιας επικίνδυνης πανδημίας.
 
Ο Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι «εμείς , ως Υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει προκειμένου η χώρα να είναι προετοιμασμένη», σύστησε «ψυχραιμία, πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί προς όλες τις πλευρές» και παρακάλεσε «για εγκράτεια σε σχέση με τη μετάδοση των ειδήσεων που έχουν να κάνουν με τον ιό», διότι «η χώρα είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη». «Εξηγήσαμε πολύ ειλικρινά μέσω των επαγγελματιών υγείας και των ειδικών λοιμωξιολόγων», έλεγε ο Κικίλιας, «ότι όπως ο ιός έχει πάει σε πολλές άλλες χώρες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει και στη χώρα μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχει εγρήγορση και σχέδιο και αυτό εφαρμόζουμε πιστά».
 
Τι εφάρμοζαν τότε; Τίποτα απολύτως. Η λογική τους ήταν «μια γριπούλα είναι, θα περάσει», όπως είπε ο Αρκουμανέας., που διαβεβαίωσε ότι «είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα» και είναι βασικό το ότι «οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη».  Διόρθωσε, μάλιστα, τον Κικίλια, που είχε πει ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία» (η διαφορά ανάμεσα στον πανικό και την ανησυχία είναι τεράστια στη γλώσσα μας). Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία; Διότι, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, «είναι μια λοίμωξη με μέτρια μεταδοτικότητα χαμηλή θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Αρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι»!
 
Αυτά γράφηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Στην πραγματικότητα, ο Αρκουμανέας ήταν πιο απροκάλυπτος. Οπως μπορείτε να ακούσετε ζωντανά στο Διαδίκτυο (https://www.youtube.com/watch?v=2zgouUFy4JU), είπε επί λέξει: «Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Eίναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα, με μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Αρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός ή κάποια ανησυχία»!
 
Αυτά συνέβησαν στις 31 Γενάρη. Ο Τσιόδρας ήταν τότε γνωστός μόνο στους ιατρικούς κύκλους, τους εκκλησιαστικούς κύκλους με τους οποίους νταραβερίζεται και στους κύκλους της Δεξιάς, την οποία υπηρετεί από δεκαπενταετίας, από την εποχή του Αβραμόπουλου, παρεούλα με τον Κοντοζαμάνη. Ερχεται τώρα και μας λέει ότι από τις αρχές Γενάρη είχε προειδοποιήσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ και λοιδορήθηκε! Πού είναι αυτή η προειδοποίηση; Ποιοι τη λοιδόρησαν; Στοιχεία να μας φέρει. Γιατί εμείς τα μόνο που ξέρουμε (από τα τέλη Γενάρη, μάλιστα, και όχι από τις αρχές) είναι αυτά που έλεγαν ο Κικίλιας με τον Αρκουμανέα, επικαλούμενοι τους λοιμωξιολόγους τους. Αυτά είπαν και στον Μητσοτάκη. Το μόνο καινούργιο που μάθαμε είναι ότι μεταξύ των λοιμωξιολόγων που επικαλούνταν ο Κικίλιας με τον Αρκουμανέα ήταν και ο Τσιόδρας. Το ομολογεί ο ίδιος, θέλοντας να θρέψει δάφνες με ψέματα.
 
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020