Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 00:41

ΕπικαιρότηταPointer

Κρούσμα στο γκέτο της Cosco

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ένα από τα χτεσινά κρούσματα CoviD-19 αφορά τεχνίτη που εργάζεται στο γκέτο της Cosco στον Πειραιά.
 
Κανονικά θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός. Ομως, στο λιμάνι δεν πήγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πάρει μαζικά δείγματα από εργάτες και λοιπό προσωπικό, ιχνηλατώντας τις επαφές του εργάτη στον οποίο ανιχνεύτηκε ο ιός, ώστε να εμποδίσει τη διασπορά. Πήγε ιδιωτική εταιρία που πήρε δείγματα από μερικές δεκάδες άτομα. Συνάδελφοι του εργάτη που ανιχνεύτηκε θετικός διαμαρτύρονταν, επειδή δεν πήραν δείγματα απ’ αυτούς, αλλά από άλλους εργάτες που δεν είχαν στενή επαφή!
 
Επειδή ξέρουμε πολύ καλά την τακτική του κινέζικου μονοπώλιου, να κουκουλώνει ό,τι συμβαίνει στην «επικράτειά» της, που δεν είναι μόνο εργασιακό γκέτο, αλλά και «κράτος εν κράτει», δεν τρέφουμε καμιά αμφιβολία γι’ αυτά που καταγγέλλουν οι εργάτες. Ξέρουμε ότι στην Cosco συμβαίνουν «ατυχήματα», αλλά δεν καλούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν τους τραυματίες. Τους μεταφέρουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία με ιδιωτικά αυτοκίνητα, για να μην καταγραφεί το συμβάν ως «εργατικό ατύχημα».
 
Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και ελπίζουμε να έχουμε νεότερες πληροφορίες μέσα στην ημέρα.
Παρασκευή 22 Μαΐου 2020