Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 00:18

ΕπικαιρότηταPointer

Λαγός και ο Κασιδιάρης

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ μας ότι οι νεοναζί της ΧΑ έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια και ότι ο Κασιδιάρης ετοιμάζεται να γίνει λαγός όπως ο Λαγός. Ο Κασιδιάρης, σε βίντεο διάρκειας εφτάμισι λεπτών, ανακοίνωσε ότι έκανε προτάσεις αναδιοργάνωσης της ΧΑ, αυτές δεν έγιναν δεκτές και γι’ αυτό έφυγε και θα ιδρύσει νέο κόμμα, το όνομα και το σήμα του οποίου θα ανακοινώσει σε δυο βδομάδες.

Ετσι, καταλάβαμε τι εννοούσε ο φίρερ όταν έγραφε για «δούναι και λαβείν». Ο Κασιδιάρης ζήτησε να γίνει αυτός φίρερ, ο Μιχαλολιάκος δε δέχτηκε να παραμερίσει (αυτό δα έλειπε: η ιδιότητα του φίρερ είναι ισόβια!) και ο Κασιδιάρης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Ετσι, οι νεοναζί θα αντιμετωπίσουν την τελευταία φάση της δίκης τους χωρισμένοι στα τρία (τουλάχιστον).

Η εξέλιξη της δίκης, μετά την εκλογική αποτυχία τους, είναι αυτή που πυροδότησε την εσωτερική κρίση και τη διάλυση του ηγετικού νεοναζιστικού πυρήνα. Καθένας από δαύτους αναζητά την προσωπική του διάσωση. Ο Λαγός την έκανε, αφού πρώτα εξασφάλισε μια έδρα στην ευρωβουλή, με παραδάκι και δυνατότητες διαφυγής. Ο Κασιδιάρης εμφανίζεται ως… «ευρωπαίος εθνικιστής». Ενας από τους πιο σκληρούς νεοναζί παριστάνει τη… Μαρίν Λεπέν και τον Σαλβίνι, ελπίζοντας ότι έτσι μπορεί να διασωθεί στη δίκη. Κατεβάζοντας τα ντεσιμπέλ (στο βίντεο είναι σαν να πήρε κατασταλτικά φάρμακα. Τόση ηρεμία…), μιλώντας για… « «πατριωτικό, πολιτικό λόγο» και «επιστημονική τεκμηρίωση», χωρίς τα γνωστά ναζιστικά ουρλιαχτά με τα οποία είχε γίνει διάσημος, επιτιθέμενος στον Βελόπουλο (χωρίς να τον κατονομάζει), νομίζει ότι μπορεί να κάνει «νέα αρχή», ποντάροντας στο γεγονός ότι στα χρόνια της ακμής του νεοναζιστικού μορφώματος ήταν το πιο προβεβλημένο στέλεχός του στα ΜΜΕ.

Για να δοκιμάσει την τύχη του, σόλο, στην αστική πολιτική κονίστρα, θα πρέπει να έχει αποφύγει την καταδίκη και τη φυλάκιση. Τουλάχιστον τη φυλάκιση, με μια ποινή που θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ελπίζουμε, η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να σταθεί στο ύψος που απαιτεί το αποδεικτικό υλικό που επί μακρόν παρουσιάστηκε ενώπιόν της και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την ενοχή της –τότε ενιαίας- ηγετικής ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2020