Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 | 07:14

ΕπικαιρότηταPointer

Διαγνώστηκε βρέφος με CoviD-19 – Κρύβουν το γεγονός!

Είναι ασήμαντο γεγονός η διάγνωση κρούσματος CoviD-19 σε βρέφος (αγοράκι) έξι μηνών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»; Αν το γεγονός ήταν ασήμαντο, δε θα πήγαινε ο ίδιο ο Τσιόδρας στο νοσοκομείο. Ούτε θα μεταφερόταν το βρέφος στο διπλανό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που είναι νοσοκομείο αναφοράς για CoviD-19. Πρέπει, άλλωστε, να είναι το πρώτο περιστατικό σε τόσο μικρή ηλικία.
 
Τότε γιατί δεν αναφέρθηκε το γεγονός στην «Ανακοίνωση για την εξέλιξη της νόσου COVID-19 στη χώρα μας (20/5/2020)», που εκδίδει καθημερινά ο ΕΟΔΥ; Για να μη χαλάσει η επίπλαστη εικόνα της «επιστροφής στην κανονικότητα με ασφάλεια». Για να μην ενισχυθεί η ανησυχία για το επικείμενο άνοιγμα και των Δημοτικών Σχολείων, μετά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, και τιναχτεί στον αέρα η τακτική της κυβέρνησης σ’ αυτόν τον τομέα.
 
Ομως, δεν είναι μόνο η απόκρυψη του γεγονότος από τους Τσιοδροχαρδαλιάδες. Είναι και η παραβίαση του πρωτοκόλλου που οι ίδιοι εφάρμοζαν έως τώρα σε περιπτώσεις κρουσμάτων σε νοσοκομεία. Το ιατρονοσηλευτικό της ΜΕΘ θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα και ν’ αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του, ξεκινώντας από το στενό του περιβάλλον.
 
Αντί γι’ αυτό, όμως, που ήταν η πρακτική μέχρι τώρα, επιλέχτηκε μια «παραλλαγή» που κάθε άλλο παρά σε καραντίνα προσιδιάζει. Στη ΜΕΘ δε θα γίνει άλλη εισαγωγή, όμως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα πηγαινοέρχεται σπίτι-δουλειά και θα τεστάρεται κάθε τρεις μέρες.
 
Τι θα γίνει, όμως, με το στενό περιβάλλον (οικογενειακό και κοινωνικό) γιατρών και νοσηλευτών; Με τους συγγενείς του βρέφους και τους συγγενείς άλλων παιδιών που νοσηλεύονται στη Μονάδα; Τα παιδιά όλων αυτών των «επαφών», που τυχόν πάνε στο σχολείο, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν σαν να μην τρέχει τίποτα;
 
Γράψαμε χθες ότι κρύβουν τεχνηέντως το γεγονός ότι διασωληνώνονται καθημερινά νέοι ασθενείς με CoviD-19. Είκοσι νέοι ασθενείς διασωληνώθηκαν στο διάστημα από 4 μέχρι 19 Μάη. Αλλοι δύο διασωληνώθηκαν στις 20 Μάη.
 
Γι’ αυτούς σημασία έχει μόνο ο τουρισμός. Παίζουν στα ζάρια τη δημόσια υγεία, καλλιεργώντας μια ψεύτικη εικόνα ασφάλειας. Γι’ αυτό αποκρύπτουν το γεγονός της διάγνωσης της νόσου σε βρέφος. Γι’ αυτό δεν εφαρμόζουν με συνέπεια το πρωτόκολλο που οι ίδιοι ακολουθούσαν μέχρι τώρα.
 
Καιρός να πάψουμε να ανεχόμαστε τα ψέματα και τις αποκρύψεις. Οχι στην αυταπάτη της επίπλαστης ασφάλειας. Η «επιστροφή στην κανονικότητα» δε γίνεται «για να χορτάσουμε ψωμάκι» και «για να αποφύγουμε τη φτώχεια». Για τα κέρδη των καπιταλιστών γίνονται όλα με τέτοια βιασύνη και τόση ανασφάλεια. Για τους εργαζόμενους υπάρχει μόνο το καθεστώς της φτώχειας, της υποαπασχόλησης, του εργάτη-λάστιχο, της ανεργίας, που επιβλήθηκε με πρόσχημα την πανδημία και διατηρείται στη φάση της καπιταλιστικής ύφεσης.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020