Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 00:06

ΕπικαιρότηταPointer

Γιατί κρύβουν τις νέες διασωληνώσεις;


Από τις 4 μέχρι τις 19 Μάη διασωληνώθηκαν στις ΜΕΘ 20 επιπλέον νοσήσαντες από 
CoviD-19, όμως το γεγονός αποκρύβεται τεχνηέντως από τους Τσιοδροχαρδαλιάδες, που «ενημερώνουν» τον ελληνικό λαό, και από τα παπαγαλάκια του αστικού Τύπου, που αναπαράγουν αυτή την κάλπικη ενημέρωση. Γιατί άραγε;

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι απεχθανόμαστε τον κιτρινισμό. Στηριζόμαστε πάντα στα γεγονότα, χωρίς ποτέ να τους δίνουμε διαστάσεις που δεν έχουν. Ετσι πολεμάμε ακόμα και τους χειρότερους πολιτικούς μας αντιπάλους. Το γεγονός, λοιπόν, ότι από τις 4 μέχρι τις 19 Μάη διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ άλλοι 20 νοσήσαντες από CoviD-19 δεν είναι κάτι αυθαίρετο, αλλά προκύπτει μετά από απλές αριθμητικές πράξεις επί των στοιχείων που ανακοινώνει ο Τσιόδρας.

Οδηγηθήκαμε σ’ αυτούς τους απλούς υπολογισμούς επειδή μας «ψύλλιασε» η τακτική του Τσιόδρα να αναφέρει μόνο τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, χωρίς να αναφέρει πόσοι από τους νέους νοσήσαντες διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο Τσιόδρας για τους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, τους θανόντες και τους εξερχόμενους από τις ΜΕΘ, τα κατατάξαμε σε τρεις περιόδους. Πρώτη περίοδος από τις 22 Απρίλη μέχρι τις 3 Μάη, δεύτερη περίοδος από τις 4 μέχρι τις 10 Μάη, που είναι η πρώτη φάση επιστροφής στην «κανονικότητα» της καπιταλιστικής οικονομίας, και τρίτη περίοδος από τις 11 μέχρι τις 19 Μάη, που είναι η δεύτερη φάση και η αρχή της τρίτης φάσης επιστροφής στην «κανονικότητα».

Εδώ παραθέτουμε τα στοιχεία από την πρώτη και την τελευταία μέρα της δεύτερης περιόδου και την αρχή και τις δυο τελευταίες μέρες της τρίτης περιόδου, για να μην κουράσουμε με πληθώρα αριθμών. 

Σημειώνουμε ότι ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς γνωρίζουν ακριβώς τα δεδομένα για τους νοσήσαντες από CoviD-19 και κυρίως το χρονικό διάστημα που πέρασε από τη νόσηση μέχρι τη διασωλήνωσή τους (συνήθως μεσολαβούν μερικές μέρες νόσησης μέχρι να οδηγηθεί ένας ασθενής σε διασωλήνωση). Επέλεξαν, όμως, απολύτως συνειδητά, να ανακοινώνουν μόνο τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, στεγνά, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Τα δε αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα τα κρατούν ως επτασφράσγιστο μυστικό, ενώ σε άλλες χώρες αυτά τα δεδομένα δημοσιοποιούνται (χωρίς προσωπικά στοιχεία, φυσικά), για να μπορεί κάθε επιστήμονας (και όχι μόνο) να μπορεί να τα μελετήσει, να βγάλει τα συμπεράσματά του, να κρίνει.

Την ίδια τακτική συνεχίζουν και τώρα, που η περιβόητη επιστημονική επιτροπή και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συναποφάσισαν την επιστροφή στην «κανονικότητα», αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία. Είναι προφανές γιατί το κάνουν αυτό. Αν δημοσιοποιούσαν στοιχεία για επιπλέον ανθρώπους που νοσούν σοβαρά και διασωληνώνονται στις ΜΕΘ, αυτό θα τους χάλαγε τη σούπα. Θα έθετε σε αμφισβήτηση (για να μην πούμε ότι θα ακύρωνε) την προπαγάνδα τους ότι η επιστροφή στην «κανονικότητα» γίνεται με πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένα κίνδυνο να ξαναφουντώσει η πανδημία και επομένως δε χρειάζεται η άρση του lockdown να συνοδεύεται με μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων. Αν ανακοίνωναν και τον αριθμό των νέων διασωληνώσεων, ο αντίκτυπος στον ελληνικό λαό –προφανώς- θα ήταν διαφορετικός.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι από τις 4 μέχρι τις 10 Μάη, απεβίωσαν 5 συνάνθρωποί μας που είχαν διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, ενώ 6 εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Δηλαδή, συνολικά εξήλθαν από τις ΜΕΘ 11 άνθρωποι. Δεδομένου ότι στις 4 Μάη ήταν διασωληνωμένοι 35, στις 10 Μάη θα έπρεπε να είναι 24 (35-11=24). Ηταν όμως διασωληνωμένοι 30. Αρα, αυτό το διάστημα διασωληνώθηκαν επιπλέον 6 ασθενείς, για τους οποίους ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς δεν αναφέρουν το παραμικρό στις περιβόητες «ενημερώσεις» τους.

Στις 11 Μάη, χωρίς να πεθάνει κανείς, ούτε να εξέλθει κανείς από ΜΕΘ, ο αριθμός των διασωλημένων αυξήθηκε σε 32. Επομένως, άλλοι 2 ασθενείς διασωληνώθηκαν μέσα σε μια μέρα.

Την περίοδο 11-19 Μάη, απεβίωσαν 14 και εξήλθαν από τις ΜΕΘ 8 (υγιείς κατά κάποιο τρόπο, χωρίς να ξέρουμε πόσο υγιείς, αφού -όπως ομολόγησε ο Τσιόδρας- δε γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση σε όσους βγαίνουν από τις ΜΕΘ). Αφού από τις ΜΕΘ εξήλθαν συνολικά 22 άνθρωποι (θανόντες και αποθεραπευθέντες), στις 19 Μάη οι διασωληνωμένοι θα έπρεπε να είναι 10 (32-22=10). Ηταν όμως 22. Αρα, την περίοδο από τις 11 μέχρι τις 19 Μάη διασωληνώθηκαν 12 επιπλέον ασθενείς.

Είναι φανερό ότι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς αποκρύπτουν τεχνηέντως την αλήθεια (είναι κι αυτός ένας τρόπος για να πεις ψέματα), υπηρετώντας πιστά την τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επιστροφή στην «κανονικότητα» προς όφελος της αστικής τάξης. Μια επιστροφή στην «κανονικότητα», η οποία -εκτός από τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία- φέρνει και την παγίωση ολόκληρου του πρόσθετου αντεργατικού οπλοστάσιου που επιοβλήθηκε στο όνομα της καταπολέμησης της πανδημίας.
Τετάρτη 20 Μαΐου 2020