Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 01:10

ΕπικαιρότηταPointer

Ψυχροπολεμική προπαγάνδα με πρόσχημα την πανδημία

Οπως ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου, «ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, Soosuk Lim. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας, Δημήτρης Ματσούκας. Ο κ. Lim συνεχάρη την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δώρισε στο Υπουργείο Υγείας, από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας, 10.000 μάσκες ιατρικής χρήσης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Ο κ. Κικίλιας αποδέχθηκε τη δωρεά, ευχαρίστησε τον κ. Ματσούκα και τον κ. Lim…».
 
Η δωρεά είναι της πλάκας. Ακόμα και FFP3 να είναι οι μάσκες, η τιμή τους στη λιανική είναι 8 ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για μια προσφορά ύψους πολύ κάτω από 100.000 ευρώ, για την οποία –υπό άλλες συνθήκες- δε θα επιστρατευόταν ο υπουργός, ούτε θα γινόταν φιέστα στο γραφείο του. Το πολύ να γινόταν αναφορά σε κάποια λίστα με προσφορές διάφορων ιδιωτών.
 
Πολιτικό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης (οι μάσκες ήταν σαν το κουτί με τις πάστες, που κρατάμε όταν πάμε επίσκεψη σε φίλους, για να μην πάμε με άδεια χέρια). Ο Κικίλιας, favourite boy της αμερικάνικης πρεσβείας, θέλησε να μας θυμίσει τη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία ενάντια στον κορεάτικο λαό το 1950-53.
 
Ηταν ο πρώτος πόλεμος στη διάρκεια της λεγόμενης ψυχροπολεμικής περιόδου. Ενας πόλεμος των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που είχε ως στόχο τη Λαϊκή Κίνα και προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 2.000.000 στρατιωτικών και αμάχων. Το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, που βαθμιαία ξεπέρασε τους 2.000 άνδρες (πεζικό και αεροπορία), άφησε 187 νεκρούς, ενώ είχε και 614 τραυματίες. Για τα αμερικάνικα συμφέροντα!
 
Αυτό θέλησε να μας θυμίσει το favourite boy της αμερικάνικης πρεσβείας. Να μας θυμίσει ότι οι Ελληνες οφείλουν να αποδέχονται τη μετατροπή τους σε κρέας για τα κανόνια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Τρίτη 19 Μαΐου 2020