Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 01:00

ΕπικαιρότηταPointer

Αδίστακτη και επικίνδυνη κυβέρνηση


Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ της 12ης Μάη, που δεν άλλαξαν μέχρι την Πέμπτη 14 Μάη, που γράφεται αυτό το σημείωμα, φτιάξαμε τρεις  πίνακες που αναφέρονται στις προσλήψεις νοσηλευτών και οδηγών που θα επανδρώσουν τις περιβόητες ΚΟΜΥ. Ο ένας πίνακας καταγράφει τις προσλήψεις για όλη την Ελλάδα, ο δεύτερος πίνακας καταγράφει τις προσλήψεις μόνο για τα νησιά, πλην Κρήτης και ο τρίτος τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.
 
Οσον αφορά το σύνολο της χώρας, με τις προσλήψεις που έχουν γίνει μπορούν να λειτουργήσουν 228 ΚΟΜΥ (έναντι των 500 που έχουν προγραμματιστεί)! Εννοείται πως αυτό μπορεί να γίνει το νωρίτερο στις 20 Μάη, όταν θα αρχίσουν να προμηθεύονται τα μέσα προστασίας του προσωπικού. Ο σχετικός πίνακας είναι πολύ μεγάλος και δεν τον δημοσιεύσουμε για λόγους οικονομίας χώρου.
 
Από τον πίνακα για τα νησιά διαπιστώνουμε ότι, ενώ είχαν βάλει ως στόχο να στελεχώσουν 86 ΚΟΜΥ, μπορούν μέχρι τώρα (14 Μάη) να στελεχώσουν μόνον 7!
 
Διαπιστώνουμε, ακόμη, ότι σε μεγάλα νησιά και με πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως Ρόδος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Σάμος δεν έχουν καμία ΚΟΜΥ ή έχουν μόνο μία! Θυμίζουμε ότι σχεδόν σε όλα τα νησιά το ΕΣΥ είναι στην ουσία ανύπαρκτο.
 
Και ενώ υπάρχει αυτή η πραγματικότητα και ο κίνδυνος να υπάρξουν κρούσματα κοροναϊού και εστίες μετάδοσης, η αδίστακτη κυβέρνηση, προκειμένου να κερδίσουν οι ξενοδόχοι καπιταλιστές, προγραμματίζει το άνοιγμα όλων των νησιών από τις 25 Μάη!  Γι’ αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και αδίστακτη και επικίνδυνη.
 
Από τον πίνακα που αφορά την Κρήτη διαπιστώνουμε ότι, ενώ είχαν προγραμματίσει να προσλάβουν νοσηλευτές και οδηγούς για να στελεχώσουν 28 ΚΟΜΥ, μπορούν να στελεχώσουν μόνον 6! Παραπέρα, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ στην Κρήτη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού λόγω και αυτού του ανοίγματος. Και όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η Κρήτη από τη Δευτέρα 18 Μάη!
 
Μπαίνει το ερώτημα: Ο ελληνικός λαός θα συνηγορήσει σ΄ αυτά τα επικίνδυνα ανοίγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
Πέμπτη 14 Μαΐου 2020