Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 | 06:57

ΕπικαιρότηταPointer

Kοροναϊκά ανάλεκτα (4)►Χτεσινή Κoινή Υπουργική Απόφαση των Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Χρυσοχοΐδη, Βρούτση, Κικίλια, Θεοδωρικάκου, Καραμανλή, Πλακιωτάκη (ΦΕΚ 1127Β/2.4.2020) ορίζει τα σχετικά με την καραντίνα όσων έρχονται από το εξωτερικό από 2 μέχρι 20 Απρίλη. Και τα κάνει όλα «ίσιωμα». Υποχρέωση καραντίνας κατ’ οίκον. Ενώ έχουμε προηγούμενα, όπως του γιου του εφοπλιστή, που ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, πήρε το πλοίο της γραμμής και πήγε στη βιλάρα της φαμίλιας στην Ικαρία, για να διαγνωστεί με CoviD-19, έχοντας προηγουμένως μεταδώσει τον ιό σε άγνωστο αριθμό ανθρώπων στο πλοίο και στο νησί, ή το προηγούμενο επιβατών πτήσεων από Ισπανία και Βρετανία, που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, όπου δεκάδες διαγνώστηκαν με τον ιό (ενώ ήταν ασυμπτωματικοί) και υποχρεώθηκαν σε καραντίνα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ενισχύσει το μέτρο, το χαλαρώνει! Ο καθένας θα κάνει καραντίνα στο σπίτι του, με δική του ευθύνη. Χωρίς καν προηγουμένως να του έχει γίνει τουλάχιστον το τεστ, για να υπάρχει μια βαθμίδα βεβαιότητας. Με τον κίνδυνο –αν είναι θετικός- να δημιουργήσει μια αλυσίδα μετάδοσης (άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος – άλλα άτομα με τα οποία αυτοί θα έρθουν σε επαφή κ.ο.κ.). Και γιατί αυτό; Επειδή δεν έχουν τεστ και επειδή δε θέλουν να πληρώσουν ξενοδοχεία (όπως έκαναν με το «Στάνλεϊ»).

Από τη μια βγαίνει ο Χαρδαλιάς με ύφος… Μπιλ Χίκοκ και απειλεί τους ηλικιωμένους μη τυχόν και κάνουν καμιά βόλτα παραπάνω (ακόμα και ο δεξιός Τύπος αγανάκτησε και του σύστησαν να «μαζευτεί») και από την άλλη δεν παίρνουν μέτρα αυστηρής καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, αλλά επαφίενται στη θέληση και στις γνώσεις (κι άμα είναι πολύ λειψές;) του καθένα.
Το ζήτημα των μαζικών τεστ επανέρχεται και μ’ αυτή την ευκαιρία. Κάποιος που έχει κάνει τεστ και έχει διαγνωστεί θετικός θα εφαρμόσει μόνος του την πιο αυστηρή καραντίνα (για να προστατέψει πρώτα-πρώτα τους δικούς του), ενώ αν δεν έχει κάνει τεστ, θα έχει γενικά πιο χαλαρή διάθεση και μπορεί να την κάνει την «κουτσουκέλα». Τα μαζικά τεστ είναι ευθύνη του δημόσιου συστήματος (βοηθούν στην απομόνωση μεγαλύτερου τμήματος θετικών περιστατικών, επομένως πετυχαίνουν συμπίεση του ρυθμού διασποράς του ιού, όπως έχει δείξει το παράδειγμα των χωρών που κάνουν μαζικά τεστ), ενώ η ανυπαρξία μαζικών τεστ απαιτεί πιο αυστηρή καραντίνα, η οποία όμως θα πρέπει να γίνεται με οργανωμένο τρόπο και όχι να αφήνεται στην «ατομική ευθύνη» του κάθε πολίτη. Και το ένα και το άλλο (και τα μαζικά τεστ και η οργανωμένη καραντίνα) και ο συνδυασμός τους απαιτούν τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων. Κι αυτά είναι που δε θέλουν να διαθέσουν. Γι’ αυτό βάζουν τον κάθε Χαρδαλιά να παριστάνει τον σερίφη και το κάθε μπατσόνι να κόβει πρόστιμα για ψύλλου πήδημα, επιφέροντας στο τέλος το αντίθετο αποτέλεσμα.
 
►O Mητσοτάκης τους επαίνεσε από το βήμα της Βουλής (παλιά του τέχνη κόσκινο).  Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι τους έχει ξοφλήσει. Ομως οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» (ΒΣΣ) καταγγέλλουν ότι και απλήρωτοι είναι και στέλνονται στη δουλειά χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας. «Η οργή του 95% των απλήρωτων επί πέντε και έξι μήνες εργαζομένων ξεχειλίζει. Δεν αποτελεί επίτευγμα κε Υπουργέ ότι τον Απρίλιο του 2020 εξοφλούνται δεδουλευμένα Οκτωβρίου , Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019», σημειώνουν σε επιστολή τους. Και συνεχίζουν: «Κε Υπουργέ η Προγραμματική Σύμβαση για το έτος 2020 δεν υπογράφηκε άμεσα αλλά με τεράστια χρονική καθυστέρηση , γεγονός που σημαίνει ότι τα δεδουλευμένα των μηνών του 2020 θα τα λάβουμε οι εργαζόμενοι στην καλύτερη περίπτωση τον Μάιο του 2020». Παράλληλα, τονίζουν ότι «στην συντριπτική πλειοψηφία μας είμαστε στην μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα – μέσα ατομικής προστασίας. Το γεγονός αυτό ελοχεύει τον κίνδυνο τόσο της ατομικής έκθεσης στον COVID 19 όσο και της διασποράς αυτού». Σημειώνουν και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό: «Γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ στο δώρο του Πάσχα όπως όλοι οι υπόλοιποι υγειονομικοί; Δεν είναι στην “πρώτη γραμμή“; Δεν αξίζουν κι αυτοί μια ηθική αλλά και οικονομική επιβράβευση;».
 
►H Φώφη στη Βουλή, πάντως, δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς τους εργαζόμενους (επί 18 χρόνια συμβασιούχοι, που κάθε χρόνο αγωνιούν αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους!). Αυτή ζήτησε δώρο Πάσχα για τη μπατσαρία! Γιατί, παρακαλούμε; Επειδή οι εποχούμενοι μπάτσοι παίρνουν μέρος στο σόου των ελέγχων το πρωί για να τραβιούνται πλάνα για τα πρωινάδικα και τα δελτία ειδήσεων; Οι υπόλοιποι κάααθονται. Ειδικά τα ΜΑΤ, έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους έντεκα. Στη χώρα, κατ’ ανάγκην, δεν κουνιέται φύλλο κι αυτοί κοπροσκυλιάζουν στους στρατώνες. Αντίθετα, ο κόσμος στις δημόσιες υπηρεσίες δουλεύει, καλύπτει και τους συναδέλφους που βρίσκονται σε γονική άδεια και κανένας δε ζήτησε γι’ αυτόν δώρο Πάσχα.
 
►Ο υπουργός Εσωτερικών και image maker (αυτή είναι η κύρια ιδιότητά του) του Κούλη, Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι δε θεωρεί καθόλου σοβαρό να συζητάμε στην παρούσα φάση για μειώσεις μισθών σε δημοσίους υπαλλήλους. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι αυτό είναι κάτι που θα γίνει, αλλά δε λέγεται μέχρι να γίνει. «Δεν θεωρώ σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει μετά από 2, 5, 8 μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Στον “οικονομικό Αρμαγεδδώνα” που βιώνουμε, η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά αυτήν την περίοδο μείωση μισθών στο Δημόσιο και για τις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο τέως κνίτης (τον έλεγαν και «παιδί του Μίμη» Ανδρουλάκη). Θυμίζουμε ότι η σχετική φιλολογία ξεκίνησε από τον Σταϊκούρα, που άφησε ανοιχτό το θέμα της μείωσης των μισθών, για να ακολουθήσει ο Πέτσας, που προσέθεσε και τις συντάξεις, βάζοντας ως ορόσημο τον Μάη: «Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και εκτείνεται μέχρι τον Μάιο. Αν δούμε ότι οι συνέπειες του κορωνοϊού εκτείνονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας».
 
►Στην ιστοσελίδα katiousa.gr διαβάσαμε άρθρο που την πέφτει στον Τσιάρτα για τις γνωστές φασιστικές δηλώσεις του. Επ’ αυτού ουδείς ψόγος, όμως επειδή ολόκληρο το άρθρο είναι ένας ύμνος στους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι –τρόπον τινά- διαφορετικοί από τους άλλους κι ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ», προσέξαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο όνειδος του πογκρόμ που οργάνωσαν αυτοί οι οπαδοί στη Νέα Φιλαδέλφεια ενάντια σε όσους διαφωνούσαν με την κατασκευή του φαραωνικού γηπέδου Μελισσανίδη. Πογκρόμ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσων αγωνιστών, το βανδαλισμό και την απόπειρα εμπρησμού της «Στρούγκας», η οποία έκτοτε δεν κατέστη δυνατόν να ξαναλειτουργήσει. Ναι, έναν κατειλημμένο κοινωνικό χώρο, με ξεχωριστή κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική δράση, ένα καμάρι στο οποίο καμιά δημοτική αρχή δεν τόλμησε να βάλει χέρι (αντίθετα, όταν ο Δένδιας έκλεινε καταλήψεις, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πήρε ομόφωνη απόφαση υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της «Στρούγκας»), δεν το έκλεισε η κρατική καταστολή, αλλά η οπαδική αλητεία, που έδρασε ως οργανωμένη μαφιόζικη συμμορία, αποδεικνύοντας ότι «δεν είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ». Εκτίθεστε, φίλοι της katiousa. Στο αντικαπιταλιστικό κίνημα δεν επιτρέπεται να είμαστε τόσο «τυφλά» επιλεκτικοί.
 
►Με την ευκαιρία, να ρωτήσουμε: τη γίνεται με τη… «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον τουρισμό; Δε χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι τουλάχιστον για φέτος το πουλάκι πέταξε. Θα υπάρξει κρίση, εργάτες θα μείνουν χωρίς δουλειά, μικρομαγαζάτορες θα χρεοκοπήσουν, η αγορά θα γεμίσει με «φέσια». Οι μεγαλοξενοδόχοι, φυσικά, θα μείνουν αλώβητοι. Το σταθερό κεφάλαιο που έχουν επενδύσει σε κτίρια και εγκαταστάσεις δε θα καταστραφεί. Θα περιμένει την επόμενη σεζόν για να αποδώσει κέρδος. Οι ίδιοι, έχοντας ξεφορτωθεί ανέξοδα τους εργάτες, θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν το μεταβλητό κεφάλαιο σε άλλες αεριτζίδικες μπίζνες. Κανένας καπιταλιστής, άλλωστε, δε βάζει «όλα τα λεφτά στην ίδια βάρκα». Θα ζημιωθεί, φυσικά, και το κράτος, αφού δε θα εισπράξει έσοδα που είχε προϋπολογίσει.
 
Το θέμα είναι τεράστιο κι εδώ μόνο υπαινικτικά το προσεγγίζουμε. Η βιομηχανία είναι βιομηχανία (και η βαριά βιομηχανία είναι παραγωγή μέσων παραγωγής) και ο τουρισμός είναι παροχή υπηρεσιών. Δεν είναι βιομηχανία (ο όρος «βαριά βιομηχανία» μόνο κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί). Μια οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό είναι μια οικονομία με πήλινα πόδια. Κι αυτό θα το βιώσουν σκληρά, για μια ακόμα φορά, οι εργάτες και οι εργαζόμενοι μικροαστοί της Ελλάδας. Ομως, ο ελληνικός καπιταλισμός έχει κάνει τις επιλογές του, εντασσόμενος στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας. Η οικοδόμηση μιας αυτοδύναμης οικονομίας, στηριγμένης στη βιομηχανική παραγωγή (και στην παραγωγή μέσων παραγωγής, δηλαδή τη βασιά βιομηχανία), είναι προγραμματικό αίτημα που δεν απευθύνεται στη μεταπραττική ελληνική αστική τάξη, αλλά θα μπορέσει να γίνει πράξη μόνο μετά από μια νικηφόρα εργατική επανάσταση.
 
►Οι δεσποτάδες είναι «γάτες με πέταλα». Κατάλαβαν ότι αν δοκίμαζαν ν’ ανοίξουν τις εκκλησιές, θα μάζευαν μόνο τους «πυροβολημένους», ενώ την ίδια στιγμή θα έστρεφαν εναντίον τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας (που δεν αποτελείται από αθέους). Γι’ αυτό, ενώ επαναλαμβάνουν το σκοταδιστικό τους credo («η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών… Οσοι προσέρχονται “μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης“ και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται “φάρμακο αθανασίας“, “εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον“. Η οποιαδήποτε υπόνοια για μετάδοση νοσημάτων από την Θεία Ευχαριστία, αλλά και αυτό τον τρόπο της Θείας Μεταλήψεως, θίγει την δογματική Αλήθεια της Εκκλησίας, δεν γίνεται αποδεκτή και είναι καταδικαστέα»), αποφάσισαν ότι «την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου, θα κληθούμε όλα τα μέλη της Εκκλησίας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απέχοντας από τις ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, αλλά και από αυτή την Θεία Κοινωνία».

Βρήκαν μάλιστα και τη δογματική δικαιολογία. Στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παραθέτουν αποσπάσματα από τον «αυθεντικό ερμηνευτή των Γραφών και μεγάλο Πατέρα και Διδάσκαλο της Εκκλησίας μας Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο», που δικαιολογούν την παραμονή στο σπίτι.  «Κάντε τον εαυτό σας θυσιαστήριο, θυσιάζοντας κενωτικά και αγαπητικά την παρουσία σας στον Ιερό Ναό και την προσέλευσή σας στη Θεία Ευχαριστία για χάρη όλων των αδελφών σας, οι οποίοι αποτελούν έμψυχα θυσιαστήρια Θεού», καλούν τους πιστούς. Και γιατί δεν το έλεγαν αυτό από την αρχή, αλλά μάζευαν τον κόσμο –ηλικιωμένους στην πλειοψηφία- στις εκκλησιές και στις μεταλαβιές; Αφού είχαν δογματική δικαιολογία, γιατί δεν έκαναν αυτό το κάλεσμα από την αρχή;
Για να μη χαθούν οι εισπράξεις από τα παγκάρια. Για τον ίδιο λόγο αποφάσισαν να αναβάλουν τη λειτουργία της ανάστασης για τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 προς την Τετάρτη 27 Μάη. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι τότε η κατάσταση, όμως, αν απαγορεύονται ακόμα οι μαζικές συναθροίσεις, είναι σίγουρο ότι θα βρουν δικαιολογία για να δώσουν κι άλλη παράταση. Ως γνωστόν, εκείνη τη μέρα τα παγκάρια ξεχειλίζουν, γιατί είναι πολύς ο κόσμος και σε κατάσταση ευφορίας.
 
►Με την ίδια ανακοίνωση, οι δεσποτάδες ενημέρωσαν ότι «τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έλαβαν την απόφαση της καταθέσεως ενός μισθού προς τον Ειδικό Λογαριασμό Αντιμετωπίσεως Κορωνοϊού και προτρέπουν και τους υπολοίπους Αρχιερείς να πράξουν το ίδιο για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Υπουργοί και βουλευτάδες έβαλαν δύο μισθούς, οι χρυσοκάνθαροι δεσποτάδες δεν το άντεξαν αυτό και αποφάσισαν «να σώσουν την ψυχή τους» με ένα μισθό. Ξέρουμε όλοι ότι τα μεγάλα έσοδά τους δεν προέρχονται από το μισθό, αλλά από τα παγκάρια, τα διάφορα «τυχερά» και τις κάθε είδους εκκλησιαστικές μπίζνες. Τίποτα δε θα τους κόστιζε να κατέθεταν και αυτοί –με την ίδια υποκρισία των αστών πολιτικών- δύο μισθούς, αλλά είναι τόσο φραγκοφονιάδες που δεν μπορούν να το αντέξουν.
 
►Υπάρχουν, βέβαια, και χειρότερα. Η ντίβα της ποπ μουσικής Μπρίτνεϊ Σπίαρς έστειλε… εμψυχωτικό μήνυμα στους θαυμαστές της, στο οποίο εκτός των καθιερωμένων γελοιοτήτων («θα μάθουμε να φιλιόμαστε και να αγκαλιαζόμαστε μέσω των “κυμάτων“ του διαδικτύου») έγραψε και τα εξής εκπληκτικά: «Θα ταΐζουμε ο ένας τον άλλον, θα γίνει αναδιανομή του πλούτου, θα απεργήσουμε. Θα αντιληφθούμε την ατομική μας αξία από το μέρος που έχουμε αναγκαστεί να μείνουμε»! Το μόνο βέβαιο είναι πως η εν λόγω μαντάμ (ή αυτοί που της γράφουν τα μηνύματα) δεν ξέρουν ούτε τι σημαίνει αναδιανομή του πλούτου ούτε τι σημαίνει απεργία. Το μόνο που ξέρουν είναι ο πλούτος τους. Τον οποίο, φυσικά, δεν σκοπεύουν να μοιραστούν. Αναρωτιέται, όμως, κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα κομμάτι του νεανικού κοινού που ακολουθεί τα ποπ είδωλα…
 
►Δε θα έχανε την ευκαιρία να κηρύξει κοινοβουλευτική δικτατορία ο Βίκτορ Ορμπαν στην Ουγγαρία. Το Κοινοβούλιο της χώρας αποφάσισε, με πλειοψηφία δύο τρίτων, να του δώσει την εξουσιοδότηση να κυβερνά επ’ αόριστον με διατάγματα. Η απόφαση πάρθηκε με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Στη διάρκεια αυτής της απροσδιόριστης περιόδου δεν επιτρέπεται να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αναστέλλει την ισχύ νόμων και όποιος δημοσιοποιεί στοιχεία που κατά τη γνώμη των αρχών διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ή «διεγείρει το λαό», θα τιμωρείται με κάμποσα χρόνια φυλάκισης. Τη νομοθεσία προσυπέγραψε ο πρόεδρος Γιάνος Αντερ, πολιτικός σύμμαχος του Ορμπαν. Για να αρθεί το έκτακτο καθεστώς θα χρειαστεί πάλι κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων και προσυπογραφή του προέδρου. Στην Ευρωλάνδη ενοχλήθηκαν, φυσικά, και δεν το έκρυψαν. Είναι η γνωστή ποντιοπιλατική στάση των κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων της Δυτικής Ευρώπης. Ο Ορμπαν και κάποιοι Πολωνοί τους χαλάνε τη βιτρίνα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το ΕΛΚ, μετά από μεγάλη εσωτερική συζήτηση, αποφάσισε τον Μάη του 2019 να αναστείλει τη συμμετοχή του Fidesz, του κόμματος του Ορμπαν, όμως οι ευρωβουλευτές του κόμματος παραμένουν μέλη της ευρωομάδας του ΕΛΚ. Και ο Ορμπαν χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς σαν «λαγός», για να απορρίψει την υποψηφιότητα του ολανδού Φρανς Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος στην εκλογή της γερμανίδας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν (την οποία «αποδέχτηκε» ο ακροδεξιός ούγγρος πολιτικός).
 
►Οπως ανακοίνωσε χθες ο Τασούλας, «η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου,  έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και αποφάσισε τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών  του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο “Σωτηρία“ και τη δωρεά ύψους 1 εκ. ευρώ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στην προμήθεια συστημάτων επιτήρησης των συνόρων στον Εβρο». Δύο σε ένα από τη Βουλή: και λεφτά για κατασκευή κάποιων ΜΕΘ και λεφτά για αστυνομικά συστήματα στον Εβρο, μη τυχόν και τους ξεφύγει κάνας πρόσφυγας. Ο Τασούλας φρόντισε να διευκρινίσει ότι και η δεύτερη απόφαση υπήρξε ομόφωνη: «Ομόφωνα επίσης δεκτή έγινε και η ενίσχυση με το ποσόν 1 εκ. ευρώ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις ανάγκες στον Εβρο».

 
 
Παρασκευή 03 Απριλίου 2020