Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 | 06:36

ΕπικαιρότηταPointer

Η ΕΡΤ σε ρόλο ΥΕΝΕΔΟπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το συνεργείο της ΕΡΤ ήραν παρόν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη έξω από το Αττικό Νοσοκομείο. Το βράδυ, όμως, στο δελτίο ειδήσεων η συνέντευξη εξαφανίστηκε. Με το γνωστό τρόπο της δημοσιογραφικής αλητείας: ένα σύντομο πλάνο (για να λέμε ότι «το παίξαμε») μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα!
 
Δημοσιεύουμε παρακάτω την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, καταθέτοντας τη… διαφωνία μας σε ένα σημείο. «Κυρίες και Κύριοι, διοικείτε την ΕΡΤ 2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971», γράφει η ΟΕΝΓΕ. Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, το ρητορικόν της επισήμανσης. Με την ευκαιρία, λοιπόν, να πούμε ότι η διαφορά μεταξύ 1971 και 2020, αφορά το ότι το 1971 είχαμε αστική στρατιωτικοφασιστική δικτατορία, ενώ το 2020 έχουμε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οπως έλεγε και ο Μαρξ, ακόμα και το πιο δημοκρατικό αστικό πολίτευμα εξακολουθεί να είναι δικτατορία της αστικής τάξης. Ο έλεγχος της ενημέρωσης είναι ουσιαστικό στοιχείο αυτής της δικτατορίας.
 
Σήμερα, η αστική δικτατορία στην Ελλάδα πρέπει να χειριστεί μια αντίφαση: από τη μια πρέπει να «προσκυνάει» υποκριτικά τους γιατρούς, γιατί αυτοί δίνουν τη μάχη της περίθαλψης όσων προσβάλλονται από τον κοροναϊό, και από την άλλη πρέπει να τους βουλώσει το στόμα, επειδή αυτά που λένε έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη πολιτική για την Υγεία, επειδή ξεβρακώνουν το πολιτικό σύστημα (την κυβέρνηση σε πρώτη γραμμή).
 
Αν είχαμε χούντα, απλά θα διέταζε τους γιατρούς να το βουλώσουν, απειλώντας τους «πρωταίτιους» με φυλακή και βούρδουλα. Ο κοινοβουλευτισμός δεν μπορεί να το κάνει αυτό, οπότε επιλέγει άλλα μέσα φίμωσης. Και η ΕΡΤ, αυτό το άντρο προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης (συριζαίοι, εσείς δε δικαιούστε να σπεκουλάρετε), παίζει αυτό το ρόλο. Οσο μπορεί.
 
Εδώ το βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου της ΟΕΝΓΕ.
 
Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας.
 
«Αθήνα 2 Απριλίου 2020
Α.Π: 10222

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας για την απαράδεκτη στάση της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ), όσο αναφορά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ για τα σοβαρά θέματα Δημόσιας Περίθαλψης που σχετίζονται με την επιδημία.

Συγκεκριμένα, αν και τη συνέντευξη παρακολούθησε πλήρες συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με κάμερα και δημοσιογράφους, στα δελτία ειδήσεων χθες δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη συνέντευξη και προβλήθηκε μόνο ένα πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων «θαμμένο» μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα, χωρίς να υπάρχει η είδηση ότι η ΟΕΝΓΕ έδωσε συνέντευξη τύπου και φυσικά χωρίς αναφορά στα προβλήματα και τους προβληματισμούς των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι έγινε εκ των υστέρων κυβερνητική παρέμβαση λογοκρισίας έτσι ώστε η φωνή των Νοσοκομειακών Γιατρών να μην φτάσει στον Ελληνικό λαό, κάτι το οποίο εκτός από θλιβερό και απαράδεκτο είναι ταυτόχρονα ακραία αντιδημοκρατικό γιατί αφορά την κρατική τηλεόραση.

Καλούμε τους διοικούντες την ΕΡΤ να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταματήσουν να δρουν ως κυβερνητικοί λογοκριτές.

Κυρίες και Κύριοι, διοικείτε την ΕΡΤ 2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971.

Η φίμωση των Νοσοκομειακών Γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών της Δημόσιας Περίθαλψης που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία, δεν θα περάσει.

Και αυτό θα γίνει σαφές στις 7 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής δράσης».
 
Παρασκευή 03 Απριλίου 2020