Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 | 05:09

ΕπικαιρότηταPointer

Καναλάρχες, φτωχαδάκια, αδέρφια μας…Η ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες είναι γνωστή. Οι Τσιπραίοι πήγαν να ελέγξουν το τοπίο, οι μιντιάρχες τους νίκησαν (στα μαρμαρένια αλώνια του ΣτΕ, βοηθούσης και της νυν προέδρου της Δημοκρατίας και του σημερινού προέδρου του ΣτΕ), έκτοτε πήρε την κατιούσα το πολιτικό άστρο του Νίκου Παππά και ο Νίκος Βούτσης ανέλαβε να υλοποιήσει τον μεγάλο συμβιβασμό. Τα κατάφερε (δεν ήταν και δύσκολο), οι καναλάρχες πήραν τις άδειες που ήθελαν και η κοστολόγησή τους ανήλθε στο… εξωφρενικό ποσό των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια, εξοφλητέο σε 10 ετήσιες δόσεις. Δηλαδή, 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, με ταυτόχρονη μείωση του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων από το 20% στο 5%.
 
 
Εχουμε αποκαλύψει ότι η παροχή των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες έγινε τζάμπα. Γιατί την ίδια στιγμή που το δημόσιο θα εισπράττει 21 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις δόσεις για τις άδειες (6 άδειες Χ 3,5 εκατ. ευρώ εκάστη), χαρίζει τουλάχιστον 32,5 εκατ. ευρώ με τη μείωση του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων από 20% σε 5%. Δηλαδή, τους έδωσαν τις άδειες και τους πρόσφεραν και μια καβάτζα γύρω στα 11,5 εκατ. ευρώ! Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο επαγγελματίας ψεύτης Νίκος Παππάς έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρύψει αυτό το γεγονός.
 
 
Επειδή οι κυβερνήσεις φεύγουνε μα οι καναλάρχες μένουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει στα χνάρια της κυβέρνησης Τσίπρα (που είχε βαδίσει στα χνάρια των κυβερνήσεων ΓΑΠ και Σαμαροβενιζέλων). Εκμεταλλευόμενη την πανδημία του κοροναϊού, στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75Α/30.3.2020), στο εξηκοστό όγδοο άρθρο, προβλέπει ότι οι καναλάρχες δε θα πληρώσουν τη δόση τους το 2020 (βλέπε φωτογραφία)! Ετσι, το δημόσιο θα στερηθεί και αυτά τα 21 εκατ. ευρώ!
 
 
Υποψιαζόμαστε ότι η συγκεκριμένη «έκτακτη» ρύθμιση είναι η αρχή μιας μεγάλης σειράς παρόμοιων ρυθμίσεων. Οτι δηλαδή πάει να γίνει το ίδιο που έγινε με το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων. Τον θέσπισε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου το 2010, μόλις ξεκίνησε η μνημονιακή καταιγίδα ενάντια στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό, για να ενισχύσει την προπαγάνδα ότι τάχα μοιράζει δίκαια τα βάρη. Τον θέσπισε αλλά δεν τον εισέπραξε ποτέ, γιατί εκδίδονταν συνεχώς ρυθμίσεις που ανέβαλαν τη βεβαίωση καταβολή του φόρου. Πέρασαν έτσι χρόνια και μόλις το 2015 αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το φόρο. Οπως είδαμε παραπάνω, οι καναλάρχες πλήρωσαν ελάχιστα, μέχρι που τους μείωσαν το φόρο από 20% σε 5%. Τώρα, δε θα πληρώσουν ούτε το φόρο ούτε τη δόση για τις άδειες! Ε, όλο και κάποιο πρόσχημα θα βρεθεί (η οικονομική ύφεση) για να τους αναβάλουν και τις επόμενες δόσεις.
 
 
Την ώρα που δε διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις των γιατρών, την ώρα που εξαναγκάζουν τους εργάτες σ’ ένα γλίσχρο επίδομα 533 ευρώ το μήνα, την ώρα που επιτρέπουν στους καπιταλιστές να απασχολούν το μισό χρόνο και με το μισό μισθό όσους εξακολουθούν να εργάζονται, την ώρα που η καπιταλιστική-εργοδοτική ασυδοσία εκτινάσσεται, αποφασίζουν να αβαντάρουν με τόσο προκλητικό τρόπο τους εμπόρους του ψεύδους, που βγάζουν υπερκέρδη εκμεταλλευόμενοι τις τηλεοπτικές συχνότητες (που, κατά τα άλλα, αποτελούν δημόσιο αγαθό). Λογικό από τη μεριά της κυβέρνησης Μητσοτάκη: οι καναλάρχες θα τη βοηθήσουν στην προπαγάνδα της, αναπαράγοντας τις ψευτιές, εξοβελίζοντας κάθε πραγματική είδηση, χτίζοντας ένα τείχος ψεύδους μπροστά από την αλήθεια, για να ελέγξουν έτσι την οργή του ελληνικού λαού. Να μην τους αφήσουμε…
Τετάρτη 01 Απριλίου 2020