Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 | 05:07

ΕπικαιρότηταPointer

Αδίστακτοι σχολάρχες

Σκαστή παρανομία διαπράττουν σχολάρχες που εκμεταλλεύονται παράνομα την κατάσταση για να μην καταβάλλουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών τους.
 
Οι επιχειρήσεις τους (η αναστολή των οποίων έγινε με απόφαση του κράτους), καταθέτοντας δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, οφείλουν να αναφέρουν το πλήρες προσωπικό τους (εκπαιδευτικούς, διοικητικούς, καθαρίστριες, οδηγούς, κ.λπ.).
 
Από την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ, όμως, εξαιρούνται σαφώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με διοριστήριο από το υπουργείο Παιδείας, αφού ως προς την υπηρεσιακή τους κατάσταση ακολουθούν αυτήν των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα δημόσια σχολεία και επομένως καμιά μεταβολή της δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη πράξη του υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οφείλουν να τους πληρώνουν οι ίδιοι οι εργοδότες τους.
 
Καταγγελίες που καταφθάνουν στην ΟΙΕΛΕ αναφέρουν ότι και οι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται από τους εμπόρους της γνώσης να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να ενταχθούν στις σχετικές διατάξεις και να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ. Αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει, εκτός και αν οι σχολάρχες τούς δηλώνουν με διαφορετική ειδικότητα από αυτήν του εκπαιδευτικού, διαπράττοντας σκαστή παρανομία.
 
Ολα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητα των σχολείων, εργάζονται κανονικά από το σπίτι μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 
Τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και να επιβάλουν σκληρά πρόστιμα στους εν λόγω σχολάρχες.
 
Για το θέμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έχουν υποβάλει ερωτήσεις στους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας.
 
Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι σχολάρχες (η υφυπουργός Παιδείας ως τώρα περιορίστηκε στο να απευθύνει έκκληση στους γονείς να καταβάλλουν τα δίδακτρα) δίνουν τελεσίγραφα στους εκπαιδευτικούς ότι θα τους πληρώσουν με εξευτελιστικά ποσά, πολύ κατώτερα των μισθών τους (προφανώς, η πληρωμή γίνεται κάτω από το τραπέζι) ακόμη και αν συμπληρώνουν το πλήρες ωράριό τους με τηλεργασία.
 
 
Τετάρτη 01 Απριλίου 2020